Dierenambulance De Ronde Venen & Amstelland

Respect voor medewerkers Dierenambulance geregeld ver te zoeken: 'Toon wat begrip'

Amstelveen - Een medewerker van de Dierenambulance heeft via social media een oproep gedaan aan inwoners van de regio Amstelland, De Ronde Venen en Stichtse Vecht om meer begrip en respect te tonen voor alle collega's van de Dierenambulance en ook niet onnodig het spoednummer te bellen.

De medewerkster van de nachtdienst (7 nachten in de week) geeft aan dat de druk bij de Dierenambulance hoog is (door een tekort aan (nacht-)vrijwilligers, red.) en dat in drukke periodes geregeld ongeduldige en niet begripvolle mensen aan de telefoon hangen. Begin deze week was zo'n drukke periode, toen in één dienst 138 telefoontjes binnen kwamen.

Nare opmerkingen 

Hoewel de medewerkers hun best om iedereen netjes te woord te staan onder de hoge werkdruk, blijken lang niet alle mensen begripvol en krijgen de medewerkers teksten naar hun hoofd geslingerd als 'Ik dacht dat je om dieren gaf', 'misschien moet je ander werk gaan doen' en 'jij bent niet geschikt voor dit werk.' Dit valt alle medewerkers zwaar. Ook bellen mensen onnodig het spoednummer/nachttelefoon als dat niet nodig is, hetgeen een zwaar beslag legt op de medewerkers die al lange diensten draaien en daardoor onnodig worden opgeroepen.

Geen lintje, wel begrip

De medewerkster is helder:  'Als ik morgen hier niet meer tegen kan, stop ik met de nachtdiensten en rijdt er niemand meer s' nachts. Begrijp me goed, ik hoef geen veer en ook geen dank je wel of een lintje, maar heb begrip en respect voor mijn collega's en mij alsjeblieft en bel alleen het spoednummer als er een levensbedreigende situatie is, en wat begrip zou ook fijn zijn.'
 
Lees hier het relaas van de medewerkster (FB):


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.