E'en van de vele gerechten die de afgelopen jaren de revue passeerden (Beeld: Anko Stoffels)

Restaurant Aan de Poel behoudt tweesterrenstatus voor het elfde jaar op rij

Amstelveen - Restaurant Aan de Poel heeft voor het elfde jaar op rij de tweesterrenstatus behouden. 

Dat werd vandaag duidelijk bij de jaarlijks uitreiking van de Michelin-sterren. Daarmee is het restaurant van Stefan van Sprang en Robbert Veuger een van de twintig restaurants in Nederland dat twee sterren mag dragen.

In 2012 bemachtigde Aan de Poel voor het eerste twee sterrren, nadat het eerder al direct na het openingsjaar met een ster was beoordeeld (2007/2008).

Drie sterren blijven vooralsnog alleen voorbehouden aan De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen. Nederland telt momenteel 103 restaurants met één ster.


Meer nieuws

Politiek vandaag 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen gisteren 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.