Restaurant Molen De Jonge Dikkert kondigt sluiting aan per 1 maart: overname
Amstelveen – Het beroemde Amstelveense restaurant Molen De Jonge Dikkert heeft aangekondigd per 1 maart 2025 de deuren te sluiten. De Jonge Dikkert wordt na 31 jaar overgenomen en er zal een nieuwe formule worden geïntroduceerd.
‘Wij hebben 31 jaar met veel passie en toewijding gasten mogen ontvangen in onze historische molen en kijken terug op een bijzonder reis vol culinaire hoogtepunten en warme ontmoetingen,’ meldt het restaurant in een persbericht: ‘De vele waarderingen die we hebben ontvangen is overweldigend en zal altijd gekoesterd worden. Zo zijn wij trots op de vermeldingen in de culinaire gidsen en dan met name de Michelin gids waarin wij 28 jaar lang een BIB Gourmand ontvingen.’
Overname
Het restaurant meldt verheugd te zijn dat medevennoot, Ho Kai Yen met een nieuwe partner de Jonge Dikkert overneemt en daar een nieuwe formule zal introduceren.'Dit betekent een nieuw hoofdstuk voor onze geliefde molen.' Wat de nieuwe restaurantformule wordt is nog niet openbaar gemaakt, maar de invulling zal geheel anders zijn dan nu het geval is.
De Veranda
Arjen Kräwinkel en Eugène van Angelbeek zullen hun focus volledig richten op De Veranda, waar zij met veel enthousiasme en ondernemerschap deze bruisende hotspot met 'Misset’s beste Terras van Nederland 2022” aan de Zuidas verder willen ontwikkelen.
Arjen Kräwinkel laat in een telefonische reactie weten dat ze overstelpt worden door reacties na de bekendmaking om te stoppen met Restaurant Molen De Jonge Dikkert en dat hij zich samen met Eugène vol op de Veranda gaat richten.
Laatste weken: afscheid in stijl
Restaurant Molen De Jonge Dikkert blijft tot 1 maart geopend voor lunch en diner. Voor deze laatste speciale weken heeft chef Marcel Bonda een bijzonder chefsmenu samengesteld, vol met geliefde klassiekers - gerechten waarmee De Jonge Dikkert door de jaren heen vele gasten hebben mogen verwennen.
Dankwoord
'We willen onze oprechte dank uitspreken aan onze medewerkers, gewaardeerde gasten en toegewijde leveranciers voor hun vertrouwen gedurende deze jaren. Speciaal dank aan onze culinaire collega’s en dan met name die van Les Jeunes Restaurateurs waar wij 25 jaar lid van zijn geweest,' aldus Arjen Kräwinkel en Eugène van Angelbeek.