Ride for the Roses zoekt nog verkeersregelaars en krachtpatsers

AMSTELVEEN - De organisatie van de Ride for the Roses (6 september) is naarstig op zoek naar verkeersregelaars om de veiligheid tijdens het evenement te kunnen waarborgen. Ook is men nog op zoek naar krachtpatsers, die hun handen niet omdraaien voor het zware werk (zoals dranghekken tillen). 

Verkeersregelaars zijn nog nodig bij FloraHolland in Aalsmeer, maar ook onderweg op de routes van 100, 50 en 25 kilometer, om zo'n tienduizend fietsers in goede banen te leiden. De Ride for the Roses doorkruist ook Amstelveen.

Verkeersregelaars
Om de veiligheid te kunnen waarborgen werkt de organisatie met gecertificeerde verkeersregelaars. Mensen die willen helpen maar niet gecertificeerd zijn kunnen zich toch aanmelden: zij krijgen bericht hoe zij alsnog gecertificeerd kunnen worden via een online cursus.

Krachtpatsers
Er zijn ook nog mannen of vrouwen nodig die van wanten weten voor het monteren van borden op vrijdagmiddag, het plaatsen van dranghekken op zaterdagochtend of zaterdagmiddag en voor het opruimen en weer gebruiksklaar opleveren van het veilinggebouw op zondagmiddag en -avond.

Vrijwilligers
De werkgroep vrijwilligers heeft zich de afgelopen maanden druk bezig gehouden met het werven van zo’n tweehonderd vrijwilligers die meehelpen tijdens de Ride for the Roses, maar extra handjes zijn dus nog welkom. Fiets je niet mee, maar wil je wel iets doen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Ride for the Roses. Stuur een mail naar vrijwilligers@ridefortheroses.nl en je krijgt snel bericht met meer uitleg.

Over The Ride For The Roses
Op 6 september vindt de 18e editie van de Ride for the Roses plaats. Voor de tweede keer is Aalsmeer gastgemeente van dit bijzondere wielerevenement voor het goede doel. Start en finish zijn in de bloemenveiling van FloraHolland. Met afstanden van 100, 50 en 25 km kan iedereen meedoen. Fiets mee voor het goede doel en help zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. En dat is hard nodig, want nog steeds wordt één op de drie Nederlanders getroffen door deze ziekte. Elke deelnemer krijgt aan de finish een roos die symbool staat voor een morgen voor iedereen. Jaarlijks doen zo’n 10.000 fietsers mee.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.