Rijksweg A9 bij Amstelveen gaat weer weekend gedeeltelijk dicht

Amstelveen - Rijksweg A9 wordt komend weekeinde (vrijdag 24 maart 20.00 uur - maandag 27 maart 05.00 uur) weer gedeeltelijk afgesloten ter hoogte van Amstelveen. De afsluiting beslaat het deel tussen knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp.    

Verkeer, vanuit de richting Amsterdam/Utrecht zal tijdens de afsluiting worden omgeleid via de A2, A10 en de A4. Reizigers moeten rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Extra reistijd richting Amsterdam/Utrecht

De andere kant op, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot en met knooppunt Holendrecht, zijn op de A9 twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. Het verkeer moet ook hier rekening houden met vertraging van ongeveer 10 minuten.

Uitkijkpunt open: volg de werkzaamheden

Rijskwaterstaat nodigt omwonenden en andere geïnteresseerden opnieuw uit om te komen kijken naar de werkzaamheden, bij het uitkijkpunt aan het Kazernepad (naast het Keizer Karel college). Het uitkijkpunt in  is op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 15.00 uur open. Medewerkers van VeenIX en Rijkswaterstaat zijn aanwezig om toelichting te geven op het werk.

Wat gaat VeenIX precies doen?

Aannemer VeenIX gaat de noordelijke rijbaan van de nieuwe bypass aan beide kanten aansluiten op de A9. Op maandag 27 maart kan al het verkeer op de A9 over de nieuwe bypass rijden. VeenIX zal de nieuwe, tijdelijke, oprit 5 Amstelveen-Stadshart richting Badhoevedorp, op de bypass aansluiten. Ter hoogte van de Beneluxbaan wordt de noordelijke rijbaan van de bypass aangesloten op de huidige A9. Dit gebeurt ook aan het andere uiteinde van de bypass, ter hoogte van het Amsterdamse Bos.

Veel werkzaamheden

Tijdens de afsluiting worden nog meer werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden stukken oud asfalt verwijderd (frezen) en worden vangrails weggehaald. Eveneens wordt een fundering gelegd voor de nieuwe (tijdelijke) weg door een puinlaag te storten) en wordt nieuw asfalt en nieuwe belijning aangebracht,  Langs de weg worden ook betonnen blokken (barriers) en lichtmasten geplaatst en zullen damwanden worden aangebracht.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.