Ringslangen in het Amsterdamse Bos

Ringslangen in het Amsterdamse Bos

Amstelveen – In het Amsterdamse bos zijn recent veel uitgekomen ringslangeieren gevonden. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Monitoring
Ringslangen vestigen zich al jaren in het Amsterdamse Bos. Ringslangwerkgroep helpt de ringslang bij de verspreiding door het Bos, door in het voorjaar broeihopen aan te leggen waarin ze zich kunnen voortplanten. Elk najaar controleren ze de broeihopen op uitgekomen eieren. Zo houden ze de ringslangpopulatie bij.

Belangrijk leefgebied
Als er ringslangen in een gebied aanwezig zijn, betekent dit dat het gebied een hoge natuurwaarde (grotere biodiversiteit) heeft. De ringslang stelt namelijk hoge eisen aan de inrichting van zijn leefgebied. Daar profiteren ook veel andere diersoorten van.

Ongevaarlijk en beschermd
De ringslang is ongevaarlijk en niet giftig voor de mens. Het is een schuwe soort die bij directe bedreiging zelden bijt. Ze danken hun naam aan de gele vlekken aan weerszijden van de hals, net achter de kop, die aan de bovenkant soms samenvloeien en doen denken aan een ring.

De uitgekomen ringslangeieren werden ontdekt door (de nieuwe) boswachter René in samenwerking met de ringslangwerkgroep, zo meldde de bosorganisatie afgelopen week op Facebook.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties