Ritprijsverlaging en compensatie voor reizigers bus 55

Ritprijsverlaging en compensatie voor reizigers bus 55 Foto: Bus 55, de vervanger van sneltram 51

Amstelveen - Het tarief voor buslijn 55 tussen Westwijk en Station Amsterdam Zuid wordt per 5 augustus 2019 aangepast.  Daarnaast krijgen reizigers die op saldo en vol tarief reisden, het verschil met het nieuwe tarief, dat zij sinds 3 maart (sinds het verdwijnen van sneltram 51) hebben betaald, vergoed. Dit bedrag kan tussen 1 september en 1 december 2019 opgehaald worden bij een kaartautomaat van GVB.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat hebben de Vervoerregio Amsterdam en GVB vanavond bekend gemaakt.

Compensatie bij hoge uitzondering

'Als reiziger betaal je voor het aantal gereden kilometers, ook in geval van een (geplande of ongeplande) omleiding. Dat kan minder zijn dan gebruikelijk als de nieuwe route korter is, maar ook meer. In het geval van bus 55 zijn de omstandigheden uitzonderlijk en duurt de omleiding dusdanig lang dat de partijen de reiziger hiervoor bij hoge uitzondering willen compenseren'.

Op saldo goedkoper

In overleg hebben GVB en de Vervoerregio Amsterdam besloten om het kilometertarief voor bus 55 naar beneden bij te stellen tot 58% van het normale tarief. Hiermee wordt het gemiddelde prijsverschil voor een heen- en terugreis met lijn 55 op saldo 0,35 euro lager ten opzichte van hun reis van lijn 51.

Saldoreizigers voordeliger uit 

Met de aanpassing zijn vrijwel alle saldoreizigers (voltarief) voordeliger uit, tot maximaal 0,80 euro voor een heen-en terugreis. 8% van de saldoreizigers (voltarief) heeft na de verlaging van het tarief nog steeds een nadelig verschil van maximaal 0,15 euro ten opzichte van een (heen- en terugreis met oude lijn 51. Zij kunnen zich melden bij GVB Klantenservice via 0900-8011 of het contactformulier op de website.

Eind 2020 snellere tramverbinding  

De Amstelveenlijn wordt de komende twee jaar vernieuwd zodat reizigers eind 2020 gebruik kunnen maken van een nieuwe, snelle tramverbinding tussen station Zuid en Amstelveen.


Reacties