Pixabay.com

RIVM meldt dit weekeinde 116 positieve testen in Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM heeft dit weekeinde melding gemaakt van 116 positieve coronatesten in Amstelveen: zaterdag ging het om voorlopig 54 meldingen, vandaag (zondag) om 62.

Doordat er zaterdag een storing was ontstaan bij het aanleveren van cijfers door lokale GGD'en, maakt het RIVM nog wel een voorbehoud over de correctheid van het aantal meldingen dit weekeinde.

'Het probleem van zaterdag in de toelevering van cijfers door de lokale GGD’en aan het RIVM, waardoor meldingen ontbraken, lijkt verholpen. Toch is het nog niet met zekerheid te zeggen of dit het totale aantal positieve testuitslagen is van zondag en of alle ontbrekende aantallen van zaterdag hierin zijn verwerkt', aldus het RIVM.

Tot dusver lagen de meldingen van zowel zaterdag (54) als zondag (62) onder het Amstelveense dagrecord, dat afgelopen zondag werd geboekt met 77 meldingen van positief geteste Amstelveners in 24 uur tijd.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:00

December-editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - De nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine wordt vanaf vandaag verspreid in Amstelveen en omstreken. Het dikke december-nummer (84 pagina's) staat grotendeels in het teken van de feestelijke decembermaand. 

Wonen vandaag 11:46

Buurtschap De Zwarte Kat fel tegen drie villa’s op plek café

Amstelveen - Het buurtschap De Zwarte Kat, gelegen in Amstelveen, blijft fel tegen de bouw van drie villa’s op de plek van het voormalige café De Zwarte Kat aan de Amsteldijk en sluit een gang naar de rechter niet uit om de ontwikkeling tegen te houden.

Wonen vandaag 07:00

Column Geijsel Kroon: Funderingsschade

Ook rondom Amstelveen ontstaat door bodemdaling en lage grondwaterstand paalrot, palenpest en verschilzetting aan funderingen, met als gevolg een enorme (onverzekerde?) schade.

Algemeen gisteren 20:00

Wilbert Hartman nieuwe voorzitter Stichting Amstelveen Oranje

Amstelveen - Met de overhandiging van een iPad met daarop het digitale archief van Amstelveen Oranje heeft oud-voorzitter van Amstelveen Oranje, Frank Kuyper, per 1 oktober symbolisch het stokje doorgegeven aan zijn opvolger Wilbert Hartman. ‘Ik vond het tijd voor de jongere generatie om verder vorm te geven aan wat wij als Amstelveen Oranje betekenen voor onze inwoners,’ aldus Frank.