Pixabay.com

RIVM: stijging vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Zoals de GGD Amsterdam gisteren al publiceerde, is het aantal vastgestelde coronabesmettingen ook volgens RIVM-gegevens  de afgelopen 24 uur verder opgelopen in Amstelveen.

Er kwamen 11 nieuwe gevallen bij, zo blijkt de meest recente update van het RIVM (zaterdag 28 maart, 14.00 uur). Het totaal aantal positief geteste Amstelveners staat daarmee volgens het RIVM nu op 63 (was gisteren 52). De GGD Amsterdam meldde gisterenavond 64 gevallen.

De twee organisaties geven op verschillende tijden een update van de coronaontwikkelingen: het RIVM doet dat ’s middags, (GGD) Amsterdam meestal ’s avonds.

Het verschil van 1 kan ‘m zitten door correcties in het RIVM-systeem, of mogelijk door een lichte rekenafwijking: een interactieve kaart van het RIVM geeft dagelijks het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners per gemeente weer, terwijl de GGD sinds gisteren in absloute aantallen het aantal positieve testen per gemeente in deze regio vermeld.

In Amstelveen ligt het aantal (op basis van 100.000 inwoners) nu op 68,7 (was 56,7). Aangezien Amstelveen ongeveer 92.000 inwoners telt, komt dat op RIVM-informatie omgerekend op 63 personen uit. 

Verloop vastgestelde Corona-besmettingen (positieve testen) in Amstelveen (Bron: RIVM)

Donderdag 5 maart: + 1 (1 totaal)

Maandag 9 maart: +1 (2 totaal)

Donderdag 12 maart: +1 (3 totaal)

Maandag 16 maart: +1 (4 totaal)

Dinsdag 17 maart: +2 (6 totaal)

Woensdag 18 maart: +1 (7 totaal)

Donderdag 19 maart: +6 (13 totaal)

Vrijdag 20 maart: +9 (22 totaal)

Zaterdag 21 maart: +4 (26 totaal)

Zondag 22 maart: +1 (27 totaal)

Maandag 23 maart +2 (29 totaal)

Dinsdag 24 maart: +4 (33 totaal)

Woensdag 25 maart:  +2 (35 totaal)

Donderdag 26 maart: +11 (46 totaal)

Vrijdag 27 maart: + 6 (52 totaal)

Zaterdag 28 maart: +11 (63 totaal)

*GGD Amsterdam spreekt van 64 gevallen

Nederland
In Nederland steeg het aantal positieve testen met 1159, tot 9762. De afgelopen 24 uur overleden 93 patiënten in Nederland aan het virus. In totaal heeft COVID-19 tot op heden aan 693 mensen in Nederland het leven gekost. 

Werkelijke besmettingen
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat door het RIVM vermeld wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.