Rob Geus bij Loogman-man-man...

AMSTELVEEN - Loogman Tanken & Wassen werkt sinds kort samen met Rob Geus. In meerdere video’s in een online mini-serie ‘Werk aan de wagen’ maakt Geus duidelijk hoe belangrijk het is om auto's ook van binnen goed schoon te houden. Aflevering 1 staat inmiddels online.  

De samenwerking van Loogman met Rob Geus volgt uit diverse onderzoeken waaronder van microbiologen van de Britse Nottingham University. Conclusie: auto's die weinig gepoetst worden blijken ideale broeihaarden voor allerhande bacteriën en micro-organismen.

Openbaar toilet
Uit het onderzoek blijkt 'dat er per vierkante centimeter auto-interieur evenveel beestjes voorkomen als in een openbaar toilet,' meldt Loogman.

Kwalijke bacterieën
'Wat groeit er zoal in onze auto's wilden microbiologen van de Britse Nottingham University weten. Ze namen proefmonsters van automatjes, sturen en zetels en checkten vervolgens wat er zoal groeide. Ze ontdekten bacteriën zoals de E coli, Bacillus cereus en andere kwalijke soortgenoten. De hoeveelheid varieerde tussen 283 en 700 stuks per vierkante centimeter. Evenveel dus als de 500 stuks per vierkante centimeter die krioelen op en om openbare toiletten.'

Kruimels
'Vooral auto's die regelmatig kinderen vervoeren of waar frequent wordt gegeten en gedronken blijken aantrekkelijk. Gemorste kruimels en druppels zijn immers voedsel voor bacteriën. Zowat 7 op de 10 mensen eet of drinkt weleens achter het stuur,'stelt Loogman.

Binnenreinigen
'Met onze dienst ‘Binnenreinigen’, waarin wij de auto met 6 man sterk in 8 minuten van binnen schoonmaken, kunnen wij het aantal bacteriën beperken door etensresten en ander vuil te verwijderen.'


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'