Scheidend voorzitter Alphons Böggemann (l) met de nieuwe voorzitter Rob van den Helder [Beeld OA]

Rob van den Helder nieuwe voorzitter Ondernemersvereniging Amstelveen (OA)

Amstelveen - Rob van den Helder wordt de nieuwe voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). Hij wordt de opvolger van Alphons Böggemann. Dat is gisterenavond bekend gemaakt tijdens de viering van het 30-jarig jubileum van de vereniging.

Böggemann zal op 1 december 2020 de voorzittershamer neerleggen en zijn taken overdragen aan Van den Helder.

Verdiensten

Böggemann kreeg gisteren een luid applaus van de aanwezige ondernemers  bij de jubileumviering, die werd gehouden bij Poel's Up. In verband met de coronamaatregelen was er een gelimiteerd aantal ondernemers bij de speciale jubileumborrel. Met speeches van Böggemann zelf en burgemeester Poppens werden zijn verdiensten voor de grootste ondernemersclub van de gemeente nog maar eens duidelijk.

Böggemann is al 30 jaar als bestuurder bij de OA betrokken en sinds 2007 is hij voorzitter. Voor Böggemann is de tijd aangebroken om een stap terug te doen. ‘Een beter moment konden we eigenlijk niet uitkiezen', zegt hij daarover. 'Deze tijd vraagt om vernieuwing, hier en daar een andere invalshoek, op een andere wijze invulling geven aan de activiteiten van de vereniging.’

Over Rob van den Helder

Opvolger Rob van den Helder is een echte Amstelvener. Hij woont in Amstelveen, kent zijn weg in het raadhuis en heeft regelmatig contact met de burgemeester en gemeentebestuurders vanuit zijn rol als voorzitter van het bewonersplatform Bovenkerk, Stichting Bovenkerk-Noorddamcentrum en Voka Bovenkerk. Daarnaast is hij commissaris bij de Rabobank Amstel en Vecht.

Van den Helder heeft zeven jaar lang dienst gedaan als Director Operations Europe bij DPD (Direct Parcel Distributie). Tot voor kort werkte hij vanuit Parijs en vloog dan heen en weer voor de vergaderingen in het kader van zijn vrijwilligerswerk in Bovenkerk. De gemeentelijke dingen deed hij op maandag of vrijdag. Voor de bewonersplatformavonden vloog hij ook heen en weer. Rob is zijn carriere gestart bij KPMG en heeft daarna altijd functies vervuld in de transportsector: Road Air, UPS, TNT en de laatste 7 jaar bij DPD.

Nieuwe levensperiode

Rob: “Na meer dan 40 jaar met heel veel plezier en passie gewerkt te hebben in de transportindustrie is het nu tijd voor een nieuwe periode in mijn leven. Per 1 oktober heb ik de mogelijkheid om mijn tijd zelf in te delen. Met deze nieuwe persoonlijke vrijheid wil ik mijn tijd gaan besteden in nieuwe avonturen met mijn vrouw Conny en mijn gezin en naast mijn eigen bedrijfje Helder Advies, dat ik in januari 2021 wil gaan starten wil ik mij verder gaan inzetten voor de lokale gemeenschap Bovenkerk/Amstelveen. Gezien mijn zakelijke achtergrond en al bestaande lokale betrokkenheid hoop ik dat ik daarnaast een toevoeging kan zijn als voorzitter van de OA.”

Voor elkaar - met elkaar

Alphons heeft een duidelijke visie. Dat moet Rob nog gaan opbouwen. De laatste jaren opereert de OA onder het motto Meer voor elkaar, “en met elkaar” voegt Rob daaraan toe. 'In deze tijden van groot belang. We hebben bedrijven in Amstelveen die het goed hebben en die het minder goed hebben. Met Darshan Sloot als directeur en Jelena van Baaren als eventmanager vertrouw ik er volledig op dat het goed gaat komen. Alphons opvolgen wordt niet makkelijk, maar er zit een goed bureau en een uitstekend bestuur van mensen die al jaren lid zijn.”

OA belangrijke factor

Alphons: 'De OA is een belangrijke factor in de samenwerking met de gemeente. De laatste 10-15 jaar is dat aanmerkelijk verbeterd. De laatste 5-7 jaar is dat ook een stuk verdienste van Darshan, ook op het niveau tussen de ambtelijke staf en vereniging is daardoor qua inhoud het contact vele malen beter geworden. Het aantal contactmomenten is sterk toegenomen en ook het idee dat je met elkaar ‘de klus moet klaren’. We worden eerder betrokken bij beleidsvoornemens en mooie voorbeelden van samenwerking zijn ook de Ondernemer van het Jaar verkiezing, ZAAI voor startende ondernemers en nu ook de verbinding met de VU in het kader van de circulaire SDG Action scan voor MKB bedrijven.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.