Scheidend voorzitter Alphons Böggemann (l) met de nieuwe voorzitter Rob van den Helder [Beeld OA]

Rob van den Helder nieuwe voorzitter Ondernemersvereniging Amstelveen (OA)

Amstelveen - Rob van den Helder wordt de nieuwe voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). Hij wordt de opvolger van Alphons Böggemann. Dat is gisterenavond bekend gemaakt tijdens de viering van het 30-jarig jubileum van de vereniging.

Böggemann zal op 1 december 2020 de voorzittershamer neerleggen en zijn taken overdragen aan Van den Helder.

Verdiensten

Böggemann kreeg gisteren een luid applaus van de aanwezige ondernemers  bij de jubileumviering, die werd gehouden bij Poel's Up. In verband met de coronamaatregelen was er een gelimiteerd aantal ondernemers bij de speciale jubileumborrel. Met speeches van Böggemann zelf en burgemeester Poppens werden zijn verdiensten voor de grootste ondernemersclub van de gemeente nog maar eens duidelijk.

Böggemann is al 30 jaar als bestuurder bij de OA betrokken en sinds 2007 is hij voorzitter. Voor Böggemann is de tijd aangebroken om een stap terug te doen. ‘Een beter moment konden we eigenlijk niet uitkiezen', zegt hij daarover. 'Deze tijd vraagt om vernieuwing, hier en daar een andere invalshoek, op een andere wijze invulling geven aan de activiteiten van de vereniging.’

Over Rob van den Helder

Opvolger Rob van den Helder is een echte Amstelvener. Hij woont in Amstelveen, kent zijn weg in het raadhuis en heeft regelmatig contact met de burgemeester en gemeentebestuurders vanuit zijn rol als voorzitter van het bewonersplatform Bovenkerk, Stichting Bovenkerk-Noorddamcentrum en Voka Bovenkerk. Daarnaast is hij commissaris bij de Rabobank Amstel en Vecht.

Van den Helder heeft zeven jaar lang dienst gedaan als Director Operations Europe bij DPD (Direct Parcel Distributie). Tot voor kort werkte hij vanuit Parijs en vloog dan heen en weer voor de vergaderingen in het kader van zijn vrijwilligerswerk in Bovenkerk. De gemeentelijke dingen deed hij op maandag of vrijdag. Voor de bewonersplatformavonden vloog hij ook heen en weer. Rob is zijn carriere gestart bij KPMG en heeft daarna altijd functies vervuld in de transportsector: Road Air, UPS, TNT en de laatste 7 jaar bij DPD.

Nieuwe levensperiode

Rob: “Na meer dan 40 jaar met heel veel plezier en passie gewerkt te hebben in de transportindustrie is het nu tijd voor een nieuwe periode in mijn leven. Per 1 oktober heb ik de mogelijkheid om mijn tijd zelf in te delen. Met deze nieuwe persoonlijke vrijheid wil ik mijn tijd gaan besteden in nieuwe avonturen met mijn vrouw Conny en mijn gezin en naast mijn eigen bedrijfje Helder Advies, dat ik in januari 2021 wil gaan starten wil ik mij verder gaan inzetten voor de lokale gemeenschap Bovenkerk/Amstelveen. Gezien mijn zakelijke achtergrond en al bestaande lokale betrokkenheid hoop ik dat ik daarnaast een toevoeging kan zijn als voorzitter van de OA.”

Voor elkaar - met elkaar

Alphons heeft een duidelijke visie. Dat moet Rob nog gaan opbouwen. De laatste jaren opereert de OA onder het motto Meer voor elkaar, “en met elkaar” voegt Rob daaraan toe. 'In deze tijden van groot belang. We hebben bedrijven in Amstelveen die het goed hebben en die het minder goed hebben. Met Darshan Sloot als directeur en Jelena van Baaren als eventmanager vertrouw ik er volledig op dat het goed gaat komen. Alphons opvolgen wordt niet makkelijk, maar er zit een goed bureau en een uitstekend bestuur van mensen die al jaren lid zijn.”

OA belangrijke factor

Alphons: 'De OA is een belangrijke factor in de samenwerking met de gemeente. De laatste 10-15 jaar is dat aanmerkelijk verbeterd. De laatste 5-7 jaar is dat ook een stuk verdienste van Darshan, ook op het niveau tussen de ambtelijke staf en vereniging is daardoor qua inhoud het contact vele malen beter geworden. Het aantal contactmomenten is sterk toegenomen en ook het idee dat je met elkaar ‘de klus moet klaren’. We worden eerder betrokken bij beleidsvoornemens en mooie voorbeelden van samenwerking zijn ook de Ondernemer van het Jaar verkiezing, ZAAI voor startende ondernemers en nu ook de verbinding met de VU in het kader van de circulaire SDG Action scan voor MKB bedrijven.'


Meer nieuws

Wonen gisteren 18:00

JobZ: Nes Vastgoed zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen/Amsterdam op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Nes Vastgoed.

Politiek gisteren 11:35

BbA pleit voor spoedige renovatie 't Jagershuis

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt dat nu de Raad van State definitief heeft besloten dat ’t Jagershuis aan de Amstel een Rijksmonument blijft, snel moet worden begonnen met het herstel van het vervallen pand.