Roelof Venema School kampioen van Amstelveen

Roelof Venema School kampioen van Amstelveen Foto: Het winnende team van de Roelof Venema School. [Helen Lord]

AMSTELVEEN – In de categorie van de jongens uit de groepen 7 en 8 is de Roelof Venema School schoolvoetbalkampioen van Amstelveen geworden. De formatie van de trainers Arnoud Bolten en Lourens Touwen wonnen afgelopen week bij RKAVIC vier wedstrijden op rij.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Roelof Venema School had zich na de eerste twee speelrondes geplaatst voor de finaleronde. In twee poules van vier streden de acht beste schoolteams vervolgens om het kampioenschap van Amstelveen.

Doelsaldo

Tijdens de finaleronde werden Kindercampus King, Michiel de Ruyter en twee verschillende teams van de Rembrandt School verslagen. Dankzij een beter doelsaldo dan de Karel Eykmanschool, de winnaar van de andere poule, mag de Roelof Venema School zich het beste schoolvoetbalteam van Amstelveen noemen.

De Roelof Venema School had het kampioenschap onder meer te danken aan uitstekend keeperswerk van Tijn Mac Donald. De titel was bijzonder omdat alle spelers van de kampioen pas in groep 7 zitten en daarom regelmatig tegenover oudere tegenstanders stonden.  Overigens werd nagenoeg hetzelfde team vorig jaar in de categorie van groep 6 ook al kampioen van Amstelveen.

Regiofinale

Dankzij het behalen van de titel heeft de Roelof Venema School zich geplaatst voor de regiofinale. Op woensdag 16 mei staat de formatie van de coaches Arnoud Bolten en Lourens Touwen daarom onder meer tegenover de beste schoolvoetbalteams uit Uithoorn en Aalsmeer.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties