AmstelveenZ

Roelof Venemaschool en Wereldschool strijden om ANWB Verkeersplein: breng je stem uit

Amstelveen - De Roelof Venemachool aan Laan Rozenburg en de Wereldschool aan de Amsterdamseweg strijden in een speciale ANWB- verkeizing voor de aanleg van een ANWB Verkeersplein bij hun school, omdat de verkeerssituatie bij deze Amstelveense scholen niet veilig genoeg is. Ze nemen het op tegen 35 scholen in Noord-Holland. Er kan nu worden gestemd.

Een ANWB Verkeersplein is een speciaal plein waar kinderen veilig kunnen oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.

BRENG JE STEM UIT
(Scroll naar provincie Noord-Holland)

foto persbericht anwb.jpg
Foto: ANWB

Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei via deze link. (scroll naar provincie Noord-Holland). Per provincie wint één basisschool. De winnaar ontvangt bij de start van het komende schooljaar een ANWB Verkeersplein, een lespakket, een verkeerslicht en een ANWB-fietsje. De verkeerspleinen worden bekostigd door het ANWB Fonds. Hiermee wil de ANWB het verkeersinzicht van kinderen verbeteren.

Wereldschool

De verkeersveiligheid rond de Wereldschool aand e Amsterdamseweg is slecht. De school ligt aan een drukke weg met veel winkels, waar auto's langs de kant parkeren: 'Veel van onze leerlingen zijn nieuw in Nederland en onbekend met de verkeerssituaties. Fietsen is voor hen een ongewone zaak. Leerlingen komen op verschillende manieren naar school: fietsend, lopend of met de auto. Het tekort aan parkeerplaatsen maakt de situatie rondom de school nog chaotischer. Een ANWB Verkeersplein is van cruciaal belang voor onze leerlingen.' 

Roelof Venema

De verkeersveiligheid rondom de Roelof Venemaachool wordt als matig betiteld: 'In de omgeving zijn geen fietspaden, waardoor het minder veilig is om naar school te fietsen. Onze leerlingen komen op de fiets naar school of worden gebracht met de auto. Een verkeersplein is welkom, zodat onze leerlingen de verkeersregels leren. Mogelijk is dat van invloed op hun gedrag en dat van hun ouders, zodat ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven. Het verkeersplein wordt dan een actief onderdeel van onze verkeerslessen en pauzes,'aldus de school.

Stem uitbrengen

Kijk voor alle genomineerde basisscholen en meer informatie op anwb.nl/wineenverkeersplein


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.