Ron Wong spreekt tijdens herdenking Nederlands-Indië

AMSTELVEEN - De heer Ron Wong spreekt dit jaar (vrijdag 14 augustus) tijdens de regionale herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië bij het Indië Monument in het Broersepark in Amstelveen.

Dit jaar is er een speciale herdenking, omdat het 70 jaar geleden is dat er op 15 augustus 1945 een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.

Kampervaringen
De heer Ron Wong vertelt binnen het thema van de herdenking ‘Mijn herinnering, jouw verhaal’  over zijn kampervaringen in Nederlands-Indië en over zijn gevoel van vrijheid. Het Indische Onze Vader wordt na zijn toespraak door zangeres May-Lin Go ten gehore gebracht. Verder draagt een leerling van basisschool de Cirkel, adoptieschool van het Indië Monument, een gedicht voor.

Sprekers
Namens de gemeente Amstelveen spreekt burgemeester Mirjam van ‘t Veld, namens de Bond van Wapenbroeders voorzitter Willem van Lith en namens de voor de jaarlijkse organisatie verantwoordelijke Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië te Amstelveen voorzitter Clemens Bouwens.

Muziek
De muziek tijdens de herdenking, die 19.20 uur begint, wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van kapelmeester Eerste luitenant Van Overbeek.

Op de foto
De heer Ron Wong.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.