Beeld: Zorgvlied

Rondleidingen op begraafplaats Zorgvlied

Amstelveen - Op begraafplaats Zorgvlied worden op twee zondagen in januari speciale rondleidingen gehouden. Deelnemers krijgen informatie over de dertien rijksmonumenten die de begraafplaats bevat en over graven van bekende overledenen, monumentale bomen en hoe Zorgvlied ook de rol van moderne begraafplaats op zich neemt.

De rondleidingen (aanmelden verplicht) zijn gratis en worden gehouden op zondag 14 en 28 januari en duren zo’n twee uur per rondleiding.

Zondag 14 januari

  • Rondleiding 1: 11:00-13:00 uur, door Annelies Zwijns
  • Rondleiding 2: 13:00-15:00 uur, door Marcel Bergen

Zondag 28 januari

  • Rondleiding 1: 11:00-13:00 uur, door Annelies Zwijns
  • Rondleiding 2: 13:00-15:00 uur, door Frank Driesen

De ervaren gidsen vertellen onder andere over de funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die de dertien rijksmonumenten op debegraafplaats bevatten. Ook wordt uitleg gegeven over de betekenis van deze symbolen en hoe men in de negentiende eeuw dacht over de dood.

Aanmelden rondleiding Zorgvlied

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers per rondleiding. Aanmelden kan via het e-mailadres: rondleidingzorgvlied@ziggo.nl . Let op: vermeld bij aanmelding naam, de voorkeursdatum/tijd en het aantal personen dat wenst deel te nemen aan de rondleiding. Deelnemers ontvangen een bericht ter bevestiging van de aanmelding, pas dan is men verzekerd van een plek.

Deelname is kosteloos. Begraafplaats Zorgvlied is gevestigd aan de Amsteldijk 273 in Amsterdam. Deelnemers verzamelen op het terras achter de witte kantoorvilla (eerste poort).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.