AmstelveenZ

Rookverbod op plein voor Raadhuis Amstelveen

Amstelveen – Er mag vanaf gisteren niet meer gerookt worden op het plein voor het raadhuis van Amstelveen. De gemeente wil met deze maatregel het goede voorbeeld geven in het streven naar een rookvrije generatie.

De gemeente wil volgens een persbericht roken ontmoedigen om zo gezondheidsschade te verminderen en maatschappelijke kosten van roken te beperken. Het doel is ook om er voor te zorgen dat kinderen niet starten met roken, dat rokers stoppen en dat roken op minder plekken mogelijk is.

Stoptober

Veel sportverenigingen, instellingen en bedrijven hebben al initiatief genomen om roken te beperken en bespreekbaar te maken. Als zoveel mogelijk plekken rookvrij zijn, komen kinderen en volwassen minder met roken in aanraking. Eerder was het gemeentehuis al rookvrij en sinds gisteren mag er dus ook op het hele plein voor het raadhuis niet meer gerookt worden.

De gemeente meldt ook dat in het kader van Stoptober de gemeentelijke Speelboerderij Elsenhove deze maand rookvrij zal worden gemaakt. Kinderen en hun ouders zijn daarom vanaf morgen van harte welkom op Elsenhove bij de officiële start van de rookvrije speelboerderij. Vanaf 13.30 uur kunnen kinderen meehelpen met de voorbereidingen van het officiële startsein om 14.00 uur. Vervolgens is er speciaal voor deze dag een poppenkast en een kleurplatenwedstrijd.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.