VTF, Vivian Tusveld

Route & Tijden Sinterklaasintocht Amstelveen 2022

Amstelveen - Sinterklaas komt op zaterdag 12 november 2022 aan in Amstelveen! Samen met zijn twee Hoofdpieten, de Zwitserse Garde, Danspieten, Muziekpieten, Acrobatiekpieten, Ballonpieten en natuurlijk héél veel Strooipieten, trekt Sint tussen 10:30 uur en 12:00 uur van de Sportlaan naar het Stadshart. Bekijk de route en de tijden:

Route & tijden Sinterklaasintocht 2022:

10:30 Begin van de stoet op de Sportlaan

10:35 Aankomst bij de Van der Hooplaan

10:40 Aankomst rotonde Lindenlaan

10:50 Aankomst bij kruising Lindenlaan - Keizer Karelweg

11:00 Aankomst kruising Keizer Karelweg - Handweg

11:10 Aankomst Oude Dorp*
* Sint en Pieten gaan te paard en te voet door Dorpstraat, paradewagens trekken langs Laan Nieuwer Amstel

11:15 Aankomst oversteek A9

11:20 Aankomst Amsterdamseweg - Molenweg

11:35 Aankomst Graaf Albrechtlaan - Keizer Karelweg

11:40 Aankomst Graaf Albrechtlaan - Rembrandtweg

11:50 Aankomst Rembrandtweg - Mr. G. Groen van Prinstererlaan

12:00 Aankomst Stadsplein**, hier maakt de Sint een rondgang en wordt hij ontvangen door de burgemeester en kinderburgemeester.

* Door de nieuwe inrichting van het Oude Dorp loopt de parade dit iets anders: ter hoogte van het Oude Dorp gaat de stoet met paradewagens over de Laan Nieuwer Amstel (langs het raadhuis), maar Sint en zijn Pieten gaan wel te paard/voet door de Dorpsstraat. De stoet zal hier dus even tijdelijk scheiden.

** Vanaf 11.00 uur leidt DJ Piet het feest op het Stadsplein.

  • Tussen 11:00 en 11:15 treden verschillende dansgroepen van Buentingsport op, en ook geeft de dansgroep van de Schakel, samen met Carrol Buenting, een spetterend optreden.
  • Van 11:20 tot 11:50 zingen en dansen Zang- en Danspieten op vrolijke sinterklaasliedjes. De kinderen kunnen meedansen en  Stuntpieten halen de wildste capriolen uit.

Meer weten? Kijk op www.facebook.com/sinterklaasamstelveen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'