AmstelveenZ

RTL: Tal van Amstelveense huizen in teveel herrie

Amstelveen – Volgens onderzoek van RTL staan tal van Amstelveense huizen op te lawaaiige plekken.

RTL maakte een landelijke analyse op basis van geluidsgegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), naar aanleiding van de nieuwe normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Uit die analyse blijkt dat bijna drie miljoen huizen in Nederland meer dan 55 decibel geluid ervaart, hetgeen niet goed is voor de gezondheid. Ook in Amstelveen kleuren diverse straten rood, bijvoorbeeld in de omgeving van de Meander (langs Rijksweg A9), de Amsterdamseweg en de Handweg.

Op de website van RTL kunnen mensen hun straatnaam invullen om te kijken hoe het met de geludisbelasting van hun woning  is gesteld.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.