Pixabay.com

Ruim 1800 Amstelveense zelfstandigen vragen steun; helft reeds uitbetaald

Amstelveen - Gemeente Amstelveen geeft tijdens de coronacrisis extra tijdelijke ondersteuning aan zelfstandige ondernemers, zodat zij daarna hun bedrijf kunnen voortzetten. Inmiddels zijn meer dan 1800 aanvragen ingediend en  zijn er al meer dan 900 uitkeringen gedaan.

Ook zijn al 1000 besluiten over de overige aanvragen genomen, zodat uitbetaling spoedig volgt.  

TOZO
De extra Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) is voor zelfstandige ondernemers die in financiële problemen komen door de corona-crisis. Voor hen is deze financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. De voorziening werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart en kan tot 1 juni worden aangevraagd. De gemeente verzoekt zelfstandigen liever niet bellen over de regeling, deze kan digitaal aangevraagd worden via www.amstelveen.nl/regelingzelfstandige.

Snel
De uitvoering van extra tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen gaat volgens de gemeente  snel. De gemeente probeert al aanvragen zo snel mogelijk af te handelen. Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen: “Het is goed om te zien dat we zoveel zelfstandige ondernemers al zo snel konden helpen. Het college hoopt dat de gemeente, door de snelle uitvoering van de regeling, Amstelveense ondernemers kan helpen om deze moeilijke tijd door te komen.” 

Inkomensondersteuning
De tijdelijke voorziening kan bestaan uit een inkomensondersteuning is voor 3 maanden. Voor alleenstaanden is deze € 1.052 en voor gezinnen € 1.503 per maand. Dit is een aanvulling op het huidige inkomen tot aan het sociaal minimum. Die hoeft niet te worden terugbetaald. Ook is er een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157,-, tegen een rentepercentage van 2%. Uitstel van aflossing is er tot 1 januari 2021. Daarna moet de lening in drie jaar terugbetaald worden. De gemeente toetst, in tegenstelling tot bij het Besluit bijstand zelfstandigen, niet naar de levensvatbaarheid van het bedrijf, het inkomen van eventuele huisgenoten of uw vermogen.

Waar moet u zijn?
Ondernemers kunnen zich voor de tijdelijke financiële ondersteuning door de gemeente digitaal (met DigiD) aanmelden via de website van gemeente Amstelveen. Daar kunnen gegevens over de onderneming worden ingevuld.  Binnen vier weken (normaal 13 weken) na een aanvraag besluit de gemeente, Bij acute geldnood is een voorschot mogelijk. Na het besluit van de gemeente volgt betaling. De voorziening kan aangevraagd worden via www.amstelveen.nl/regelingzelfstandige.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.