Pixabay.com

Ruim 1800 Amstelveense zelfstandigen vragen steun; helft reeds uitbetaald

Amstelveen - Gemeente Amstelveen geeft tijdens de coronacrisis extra tijdelijke ondersteuning aan zelfstandige ondernemers, zodat zij daarna hun bedrijf kunnen voortzetten. Inmiddels zijn meer dan 1800 aanvragen ingediend en  zijn er al meer dan 900 uitkeringen gedaan.

Ook zijn al 1000 besluiten over de overige aanvragen genomen, zodat uitbetaling spoedig volgt.  

TOZO
De extra Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) is voor zelfstandige ondernemers die in financiële problemen komen door de corona-crisis. Voor hen is deze financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. De voorziening werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart en kan tot 1 juni worden aangevraagd. De gemeente verzoekt zelfstandigen liever niet bellen over de regeling, deze kan digitaal aangevraagd worden via www.amstelveen.nl/regelingzelfstandige.

Snel
De uitvoering van extra tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen gaat volgens de gemeente  snel. De gemeente probeert al aanvragen zo snel mogelijk af te handelen. Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen: “Het is goed om te zien dat we zoveel zelfstandige ondernemers al zo snel konden helpen. Het college hoopt dat de gemeente, door de snelle uitvoering van de regeling, Amstelveense ondernemers kan helpen om deze moeilijke tijd door te komen.” 

Inkomensondersteuning
De tijdelijke voorziening kan bestaan uit een inkomensondersteuning is voor 3 maanden. Voor alleenstaanden is deze € 1.052 en voor gezinnen € 1.503 per maand. Dit is een aanvulling op het huidige inkomen tot aan het sociaal minimum. Die hoeft niet te worden terugbetaald. Ook is er een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157,-, tegen een rentepercentage van 2%. Uitstel van aflossing is er tot 1 januari 2021. Daarna moet de lening in drie jaar terugbetaald worden. De gemeente toetst, in tegenstelling tot bij het Besluit bijstand zelfstandigen, niet naar de levensvatbaarheid van het bedrijf, het inkomen van eventuele huisgenoten of uw vermogen.

Waar moet u zijn?
Ondernemers kunnen zich voor de tijdelijke financiële ondersteuning door de gemeente digitaal (met DigiD) aanmelden via de website van gemeente Amstelveen. Daar kunnen gegevens over de onderneming worden ingevuld.  Binnen vier weken (normaal 13 weken) na een aanvraag besluit de gemeente, Bij acute geldnood is een voorschot mogelijk. Na het besluit van de gemeente volgt betaling. De voorziening kan aangevraagd worden via www.amstelveen.nl/regelingzelfstandige.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.