Ruim 200 judoka's strijden om prijzen in De Meent

Ruim 200 judoka's strijden om prijzen in De Meent

Amstelveen – Ruim 200 judoka’s hebben afgelopen zondag om de prijzen gestreden tijdens het jaarlijkse clubkampioenschap van Judoschool Van Dulken in de sporthal van De Meent.


- Lees verder onder deze advertentie -

Tijdens het kampioenschap werden alle judoka’s van Sensei Ewoud van Dulken uit Amstelveen beloond met een grote beker. ‘Meedoen is immers belangrijker dan winnen’,  vertelde Ewoud tijdens de prijsuitreiking.

Op de foto de 8-jarige Arie Koppenaal. Hij kwam uit tegen Jilles van Wijk  (onder op de foto). Het werd een flinke strijd. Met een verrassende worp, een O-Goshi met links in plaats van rechts, wist Arie ook deze wedstrijd uiteindelijk te winnen wat hem een eerste plaats opleverde. En niet alleen Arie viel in de prijzen, in iedere leeftijds- en gewichtsklasse werd hard gestreden om de eerste plek.

Nadat de prijsuitreiking achter de rug was werd de Amstelveense Judoka van het jaar 2019 bekendgemaakt. Elk jaar kiest Sensei Ewoud van Dulken een judoka die zich volledig wijdt aan de sport. Dit jaar werd Nischey Kumar flink verrast toen hij zijn naam hoorde vallen. Hij werd ook al eerder 1e tijdens het clubkampioenschap, dat hij nu ook de wisselbeker in ontvangst mocht nemen was een grote verrassing.


Reacties