Bovenkerker Erik Bakker biedt handtekeningen aan aan wethouder Rob Ellermeijer.

Ruim 300 handtekeningen voor behoud bussluis Salamander Bovenkerk

Amstelveen - Een groep bewoners uit Bovenkerk heeft gisteren ruim driehonderd handtekeningen overhandigd aan wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer, VVD) voor het behoud van de bussluis aan de Salamander in Bovenkerk. De bewoners vrezen dat door het verwijderen van de bussluis de weg zal veranderen in een drukke ontsluitingsweg.

Het weghalen van de buissluis heeft grote gevolgen voor de verkeersveiligheid in de buurt. 'Op verschillende plekken wordt oversteken gevaarlijk, vooral voor kinderen,' meldt het bewonersinitiatief Bovenkerk veilig.

Oplossing

De aanbieders van de handtekeningen willen graag dat een oplossing wordt gevonden die werkt voor heel Bovenkerk. Wethouder Ellermeijer gaf aan dat hij had begrepen dat er veel weerstand was tegen de plannen aan Salamander. Ook naar aanleiding van de inbreng tijdens inloopsessies vorige week beoordeelt de gemeente het voorgenomen besluit opnieuw. Hij waardeert de betrokkenheid van de bewoners.  

Sluipverkeer verplaatst

Het weghalen van de bussluis in de Salamander is onderdeel van plannen om de Noorddammerlaan en Legmeerdijk veiliger te maken. De bewoners verwachten echter dat dit tot gevolg zal hebben dat de ruim 7.000 auto’s die nu hard over de Legmeerdijk-Noorddammerlaan rijden voortaan de Salamander zullen nemen. Dat wordt een aantrekkelijkere doorgaande route voor sluipverkeer dan de huidige. Het sluipverkeer door Bovenkerk wordt zo niet verminderd, maar verplaatst. Met als gevolgen:  

- dat kinderen niet meer veilig kunnen oversteken; 

- vanuit het zuidelijk deel van Bovenkerk naar de speeltuin aan de Salamander en de speeltuin en het kinderbad in het Urbanuspark. Vanuit de speeltuin aan de Salamander rent regelmatig een kind de weg op, achter een bal aan; 

- vanuit het noordelijk deel van Bovenkerk naar basisschool De Westwijzer; 

- dat de Legmeerdijk vanaf de Beneluxbaan tot aan de Salamander hiermee niet verkeersveiliger wordt;  

- dat als automobilisten vanaf de Legmeerdijk via de Salamander de Noorddammerweg willen bereiken, ze twee keer een druk bezocht fietspad over moeten steken; bij het kruispunt met de Zetterij zijn nu al verschillende ongelukken gebeurd; 

- dat scholieren uit Aalsmeer en Westwijk (met hun mobieltjes) voor het Amstelveen College, het RoC en het HWC twee drukke oversteekplaatsen moeten oversteken op de Zetterij. 


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.