Ruim 600 kinderen tuinieren jaarlijks op Amstelveense schooltuinen

Amstelveen – Jaarlijks tuinieren ruim 600 kinderen met veel plezier op de Amstelveense schooltuinen.

Gemeente Amstelveen is daar trots op en houdt op 15 september 2018 tussen 13.00 en 16.00 uur een open dag op twee Amstelveense schooltuincomplexen.

Groene vingers

Leerlingen van deelnemende basisscholen en andere geïnteresseerde kinderen laten bij de schooltuinen in de wijk Bankras en de wijk Middenhoven zien wat ze met hun ‘groene vingers’ kunnen doen.

Gezond

Kinderen leren op de schooltuinen spelenderwijs hoe worteltjes en bonen groeien, dat groenten gezond zijn, dat lieveheersbeestjes nuttig zijn en dat hazen en houtduiven ook graag van de oogst mee-eten.

Vrijwilligers

Ook kinderen van Amstelveense zorginstellingen bezoeken de tuinen. ‘Dankzij alle vrijwilligers kunnen zoveel kinderen genieten. Zij ondersteunen schooltuinleiders, helpen met zaaien en wieden en leggen het verschil uit tussen sla en onkruid’, meldt gemeente Amstelveen.

Bankrasflora & Middenhoven 

De open dag is bij schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne d’Arclaan 6 in  Amstelveen en de schooltuin Middenhoven aan Grote Beer 66A. Er zijn spelletjes en activiteiten en u kunt proeven van de oogst. De toegang is gratis.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.