Ruim 600 kinderen tuinieren jaarlijks op Amstelveense schooltuinen

Amstelveen – Jaarlijks tuinieren ruim 600 kinderen met veel plezier op de Amstelveense schooltuinen.

Gemeente Amstelveen is daar trots op en houdt op 15 september 2018 tussen 13.00 en 16.00 uur een open dag op twee Amstelveense schooltuincomplexen.

Groene vingers

Leerlingen van deelnemende basisscholen en andere geïnteresseerde kinderen laten bij de schooltuinen in de wijk Bankras en de wijk Middenhoven zien wat ze met hun ‘groene vingers’ kunnen doen.

Gezond

Kinderen leren op de schooltuinen spelenderwijs hoe worteltjes en bonen groeien, dat groenten gezond zijn, dat lieveheersbeestjes nuttig zijn en dat hazen en houtduiven ook graag van de oogst mee-eten.

Vrijwilligers

Ook kinderen van Amstelveense zorginstellingen bezoeken de tuinen. ‘Dankzij alle vrijwilligers kunnen zoveel kinderen genieten. Zij ondersteunen schooltuinleiders, helpen met zaaien en wieden en leggen het verschil uit tussen sla en onkruid’, meldt gemeente Amstelveen.

Bankrasflora & Middenhoven 

De open dag is bij schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne d’Arclaan 6 in  Amstelveen en de schooltuin Middenhoven aan Grote Beer 66A. Er zijn spelletjes en activiteiten en u kunt proeven van de oogst. De toegang is gratis.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.