Foto: Burgemeester van Amstelveen Tjapko Poppens bij de Run for Kika

'Run for KiKa' levert meer dan een miljoen op

Amstelveen - Weer of geen weer: samen met duizend sportievelingen is Run for KiKa 2019 afgelopen weekend officieel afgesloten met een geslaagd feestje in het Amsterdamse bos. Burgemeester, BN’ers, kanjers: iedereen was erbij toen tijdens deze sloteditie de landelijke opbrengst bekend werd gemaakt: een bedrag van ruim 1 miljoen euro voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Afstanden van tien of vijf kilometer zijn afgelegd en ook de kleinere fanatiekelingen leverden hun bijdrage tijdens de 1 km KidsRun. Allemaal voor hetzelfde doel: kinderkanker de wereld uit rennen. Dát was het credo in het Amsterdamse bos en dat is bijzonder goed gelukt. Run for KiKa in het bos heeft namelijk een topbedrag van €116.389 opgeleverd.
 
Slotceremonie
Na een indrukwekkende minuut stilte voor de kinderen die de ziekte niet overleefden, overhandigde Janiek (9) de cheque aan oprichter Frits Hirschstein van KiKa. Janiek overleefde Leukemie en rende ter nagedachtenis aan Bram mee in Amsterdam. Janiek leerde Bram kennen tijdens haar behandelingen.
 
Frits Hirschstein had een speciaal dankwoord: ‘Fantastisch dat jullie ondanks het weer in zulke grote getalen zijn gekomen om te rennen voor 95% genezing van kinderkanker. Dat is het doel en dat doel is ook haalbaar mede dankzij jullie’, besloot Hirschstein. 
 
Maar liefst 8000 deelnemers reden dit bedrag bij elkaar
De serie runs startte afgelopen januari in Utrecht. Om vervolgens via Rotterdam, Almere, Utrecht voor de 2e keer, Alkmaar, Eindhoven en Amsterdam te eindigen. Ruim 50.000 donaties brachten het eindtotaal op 1.054.465 euro. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws