Ruud Kootker (bbA)

Ruud Kootker lijsttrekker Burgerbelangen Amstelveen (bbA)

Amstelveen - Het bestuur van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft Ruud Kootker voorgedragen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Kootker was de afgelopen vier jaar al de fractievoorzitter van bbA in de gemeenteraad. Voorzitter Peter Bot van bbA: ‘Ruud heeft dat met een enorme inzet gedaan en met grote kennis van zaken. Hij heeft daarmee de partij ook in de oppositie meer aanzien gegeven. Binnen onze partij was de keuze van hem als lijsttrekker vanzelfsprekend.’

Blij en trots

Ruud Kootker geeft aan ’blij en trots te zijn’ dat hij ‘het vertrouwen heeft gekregen van het bestuur om lijsttrekker te mogen zijn van de oudste en grootste lokale partij van Amstelveen’. Kootker: ‘Met bbA zetten we ons al 29 jaar in voor de belangen van alle Amstelveners. Daar gaan we de komende jaren mee door om te zorgen dat de leefbaarheid en het groene karakter van Amstelveen niet ondergeschikt worden aan de groei van de stad en dat burgers en ondernemers meer en intensiever worden betrokken bij de veranderingen in de stad die hen rechtstreeks raken.’

Buurt- en wijkvoorzieningen

bbA houdt bovendien vast aan haar standpunt dat de buurt- en wijkvoorzieningen op peil moeten blijven omdat ze een belangrijke rol spelen in de leefbaarheid van Amstelveen. Kootker: ‘Zij dragen bij aan het prettig en ontspannen wonen in Amstelveen. Bovendien wil bbA als rasechte lokale partij bijdragen aan een open en transparante politieke cultuur die zich kenmerkt door bereikbaarheid en benaderbaarheid voor alle inwoners van ons mooie Amstelveen.’

De bbA-leden zullen tijdens de ledenvergadering van 9 december de voordracht bevestigen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:42

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is weer uit

Amstelveen - Vanaf vandaag (vrijdag 7 oktober 2022) wordt de nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine weer verspreid in Amstelveen en omgeving. Nu we de koude maanden in gaan staat het oktober-nummer vol met tips en adviezen om in de naderende winter energie te besparen.

Politiek vandaag 10:14

Adam Elzakalai: 'We moetens soms meer onorthodox durven denken en meer lef tonen'

Amstelveen - Adam Elzakalai (VVD) is vandaag, 7 oktober, honderd dagen onderweg als wethouder van Amstelveen. Op zijn werkkamer geen duur schilderij, maar een geprinte plattegrond van Amstelveen. Het nieuwe gezicht in de Amstelveense politiek had zich in zijn eerste 100 dagen ten doel gesteld de stad zo snel en goed mogelijk te leren kennen, met een heldere reden: ‘Je bent als bestuurder een exponent van de samenleving, dan moet je ook zo snel mogelijk weten wat er in de samenleving speelt,’ meent Elzakalai.  

Verkeer & Vervoer gisteren 14:20

Rijkswaterstaat: 'Niet substantieel meer ongelukken op DDI-kruispunt Amstelveen'

Amstelveen - Bij het DDI-verkeersknooppunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de onderdoorgang van Rijksweg A9 in het centrum van Amstelveen vinden volgens Rijkswaterstaat niet substantieel meer ongevallen plaats dan in de oude situatie. Die conclusie wordt getrokken nu het speciale kruispunt (DDI staat voor Diverging Diamond Interchange) meer dan een jaar in gebruik is.

Algemeen gisteren 10:41

In Memoriam Gerard de Jong ('GéDéJé')

Amstelveen - De maatschappelijk betrokken Amstelvener Gerard de Jong, onder bekenden en vrienden ook bekend als 'GéDéJé',  is vorige week zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden.

Algemeen 5 okt. 2022 16:47

Dit zijn de winnaars van de AmstelveenZ Dierendagactie

Amstelveen - AmstelveenZ vroeg lezers traditiegetrouw op Dierendag om een foto of filmpje van hun huisdier in te sturen om zo kans te maken op een waardebon van 50 euro van de Amstelveense dierenspeciaalzaak Van Noord's Dierenvoeders. We werden letterlijk bedolven onder de inzendingen - de winnaars zijn bekend!