Saloua Chaara (D66) in de bres voor Amstelveense jeugd

Saloua Chaara (D66) in de bres voor Amstelveense jeugd Foto: Saloua Chaara (D66 Amstelveen)

Amstelveen - D66 Amstelveen wil de komende tijd vol inzetten op preventie, om het ontstaan (of vererging) van problemen bij de Amstelveense jeugd te voorkomen. ‘Er is werk aan de winkel’, zegt Saloua Chaara, woordvoerder Jeugdzaken namens de democraten.

In 2017 ontvingen 1375 jongeren uit Amstelveen één of meerdere vormen van jeugdhulp. Ongeveer 200 jongeren waren aangewezen op de zwaardere vormen van jeugdhulp.

Werken aan afname

‘Een belangrijk doel van de Jeugdwet is de inzet van jeugdhulp te doen afnemen. Vooral door er snel bij te zijn als er problemen (dreigen) te ontstaan. In Amstelveen zetten we aanzienlijk minder jeugdhulp in dan in andere gemeenten binnen de regio en dan het landelijk gemiddelde. Hier zijn we erg blij mee. Van een significante afname van jeugdhulp binnen Amstelveen is vooralsnog geen sprake. Hier moeten we de komende tijd hard voor aan de slag’, aldus Chaara.

Lichtere vormen van jeugdhulp

Naast investeren in preventie wil D66 ook investeren in meer beschikbaarheid van lichtere vormen van jeugdhulp, zodat jeugdigen minder snel naar zware hulp doorverwezen hoeven te worden. 'D66 wil dat er een duidelijke verschuiving komt van zware zorg naar lichte hulp dichtbij huis. De hulp moet meer in de directe leefomgeving geleverd worden. Zoals op het consultatiebureau en op voorschoolse voorzieningen zoals de kinderopvang en zeker ook op school.'

Lees hier het D66 persbericht


Reacties