Saloua Chaara (D66 Amstelveen)

Saloua Chaara (D66) in de bres voor Amstelveense jeugd

Amstelveen - D66 Amstelveen wil de komende tijd vol inzetten op preventie, om het ontstaan (of vererging) van problemen bij de Amstelveense jeugd te voorkomen. ‘Er is werk aan de winkel’, zegt Saloua Chaara, woordvoerder Jeugdzaken namens de democraten.

In 2017 ontvingen 1375 jongeren uit Amstelveen één of meerdere vormen van jeugdhulp. Ongeveer 200 jongeren waren aangewezen op de zwaardere vormen van jeugdhulp.

Werken aan afname

‘Een belangrijk doel van de Jeugdwet is de inzet van jeugdhulp te doen afnemen. Vooral door er snel bij te zijn als er problemen (dreigen) te ontstaan. In Amstelveen zetten we aanzienlijk minder jeugdhulp in dan in andere gemeenten binnen de regio en dan het landelijk gemiddelde. Hier zijn we erg blij mee. Van een significante afname van jeugdhulp binnen Amstelveen is vooralsnog geen sprake. Hier moeten we de komende tijd hard voor aan de slag’, aldus Chaara.

Lichtere vormen van jeugdhulp

Naast investeren in preventie wil D66 ook investeren in meer beschikbaarheid van lichtere vormen van jeugdhulp, zodat jeugdigen minder snel naar zware hulp doorverwezen hoeven te worden. 'D66 wil dat er een duidelijke verschuiving komt van zware zorg naar lichte hulp dichtbij huis. De hulp moet meer in de directe leefomgeving geleverd worden. Zoals op het consultatiebureau en op voorschoolse voorzieningen zoals de kinderopvang en zeker ook op school.'

Lees hier het D66 persbericht


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.