Salvedo Health Clinic: Goed, beter, best

AMSTELVEEN - Het is voor regionale begrippen een uniek paramedisch centrum: Salvedo Health Clinic, gevestigd in Amstelveen Zuid. Veel Amstelveners hebben het zeer moderne en vooral  innovatieve centrum, waar je voor tal van disciplines op het gebied van paramedische zorg en sport & beweging terecht kan, tot volle tevredenheid ontdekt. ‘We bieden honderd procent kwaliteit in een moderne en persoonlijke omgeving – en dat werkt,’ zegt Bob Bonnemayers, directeur van Salvedo Health Clinic.

Het relatieve jonge centrum groeit nog altijd als kool en dat is niet voor niks. Je kan er – onder één dak - terecht voor onder andere chiropractie, fysiotherapie, psychologie en diëtetiek. Op het gebied van sport en beweging biedt Salvedo Health Clinic bovendien medische fitness en groepstrainingen (zoals hardlooptraining).

Optimale behandeling
De gezondheidsklachten die worden behandeld bij Salvedo Health Clinic zijn zeer uiteenlopend. Veelvoorkomende klachten zijn (sport-)blessures, gewrichtspijn, rug-, nek- en schouderklachten. Door de intensieve samenwerking van alle disciplines bij Salvedo Health Clinic is een optimale behandelwijze  ontstaan. De lijnen tussen de verschillende behandelaars zijn kort. Dit biedt de mogelijkheid op effectieve wijze de juiste behandeling toe te passen. Onder andere  chiropractie en fysiotherapie werken nauw met elkaar samen.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Salvedo Health Clinic werkt op uiterst professionele wijze en de resultaten die worden geboekt zijn meetbaar. ‘Er wordt bij Salvedo Health Clinic gestreeft naar de best mogelijke zorg;  de meeste zorg die wordt geleverd is daarom evidence based en best practice. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technologische ontwikkelingen worden nauwlettend gevolgd én toegepast. Daarmee wordt invulling gegeven aan doelmatige en doelgerichte zorg,’ zegt Bonnemayers.

‘De toenemende vraag naar zorg maakt de verleiding groot om kwantiteit boven kwaliteit te stellen,’ zegt Bonnemayers. ‘Aan de kwaliteit van zorg doet Salvedo Health Clinic echter geen concessies. ‘ We behandelen patiënten die al jarenlang met klachten rondlopen. Door onze intern multidisciplinaire aanpak, en ook de lijnen met medisch specialisten kort te houden, zorgen we voor een behandeling op het hoogste niveau.

Topsportbegeleiding
Een ander veld waar Salvedo Health Clinic op uitblinkt, is de behandeling van topsporters. Het centrum onderhoudt nauwe samenwerkingen met diverse medisch specialisten, onder wie sportartsen, orthopeden, inspanningsfysiologen en sportpsychologen. ‘We beseffen heel goed dat een sporter soms het uiterste van zijn/haar lichaam moet vragen om grenzen te kunnen verleggen. Het lichaam moet daarom ook continue optimaal functioneren, anders kunnen er blessures ontstaan. Door onze multidisciplinaire samenwerking kunnen we het lichaam in balans brengen en sporters helpen om de training te hervatten,’ zegt Bonnemayers.

Patiënttevredenheid
Patiënten worden betrokken bij het toetsen van het functioneringsniveau binnen het centrum. Resultaatmetingen via enquêtes van behandelingen maken inzichtelijk waar de sterke- en zwakke punten liggen. Salvedo Health Clinic scoort gemiddeld een 9.2 op Zorgkaart Nederland. Dit is een onafhankelijk orgaan waarbij de kwaliteit van behandelingen wordt beoordeeld door patiënten. Op deze manier krijg je een goed inzicht in de kwaliteit van zorg.

Laagdrempelig
Salvedo Health Clinic maakt mensen in Amstelveen en omgeving dus op tal van gebieden gezonder, vitaler en actiever door een unieke samenwerking van paramedische zorg, sport en beweging. Bonnemayers ziet dat ook als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit is mede de reden dat Salvedo Health Clinic zeer laagdrempelig toegankelijk is. ‘Patiënten kunnen 5 dagen per week bij ons terecht, en 24 uur per dag kan een afspraak online worden ingeboekt.’

Salvedo Health Clinic | Maalderij 38 Amstelveen | Telefoon: 020 700 93 43 | info@salvedo.nl | www.salvedo.nl

Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No 16 - November 2016


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.