Samen eten en leuke contacten opdoen: het Verbindingsdiner

AMSTELVEEN - Zaterdag 19 september iets te doen? Dan is het misschien een idee om deze dag te reserveren in je agenda en eens te kijken of het voor jou een idee is om mee te doen met het JCI ‘verbindingsdiner’. Samen koken, eten en natafelen met mensen uit de buurt; bij jou thuis, bij iemand anders thuis of gewoon ergens op een vooraf afgesproken locatie.

JCI Nederland (Junior Chamber International) is de nationale tak van een internationaal opererende club jongeren die als missie heeft het intermenselijk contact uit te breiden. De netwerkorganisatie is voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI Amstelland richt zich op de regio Amstelveen, Ouderkerk, Uithoorn en Aalsmeer. De missie is ‘doet wat goeds voor de gemeenschap’

Samen eten
En samen - met buren, wijkgenoten en gelijkgestemden uit het dorp of stad - eten vormt daarvoor een uitstekende basis en zo ontstond het idee voor een zogeheten ‘verbindingsdiner’. Daarmee doet JCI Amstelland  19 september Amstelveen aan. Het idee is te vergelijken met de nationale burendag, al moet je bij het verbindingsdiner wel rekening houden met het feit dat hier niet alleen je directe buren komen. De insteek is juist om ook eens iemand van een paar straten verderop of een compleet andere wijk te leren kennen.

Succes
Voor deze eerste editie van het evenement - in Alphen aan de Rijn is het al enige tijd een doorslaand succes - is gekozen voor de wijken Elsrijk, Oude Dorp en Patrimonium. Maar iedereen kan deelnemen. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende locaties. Zo kan het voorgerecht bij iemand thuis worden gegeten, het hoofdgerecht op een buitenlocatie en het toetje misschien wel in een openbare ruimte binnen.

Enthousiast
Op dit moment is JCI Amstelland druk doende en zijn er hoopgevende gespreken geweest met (enthousiaste) wijkcoaches, de gemeente en natuurlijk buurtbewoners. Ook wordt gekeken of er, in verband met de ouderen onder ons, speciale vervoersmiddelen nodig zijn. “Al met al verlopen de voorbereidingen positief en begint het langzaam maar zeker vorm te krijgen”, zegt David Zuilhof van JCI Amstelland.

Verbindingsdiner_Amstelveen


Meer nieuws