Samen eten en leuke contacten opdoen: het Verbindingsdiner

AMSTELVEEN - Zaterdag 19 september iets te doen? Dan is het misschien een idee om deze dag te reserveren in je agenda en eens te kijken of het voor jou een idee is om mee te doen met het JCI ‘verbindingsdiner’. Samen koken, eten en natafelen met mensen uit de buurt; bij jou thuis, bij iemand anders thuis of gewoon ergens op een vooraf afgesproken locatie.

JCI Nederland (Junior Chamber International) is de nationale tak van een internationaal opererende club jongeren die als missie heeft het intermenselijk contact uit te breiden. De netwerkorganisatie is voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI Amstelland richt zich op de regio Amstelveen, Ouderkerk, Uithoorn en Aalsmeer. De missie is ‘doet wat goeds voor de gemeenschap’

Samen eten
En samen - met buren, wijkgenoten en gelijkgestemden uit het dorp of stad - eten vormt daarvoor een uitstekende basis en zo ontstond het idee voor een zogeheten ‘verbindingsdiner’. Daarmee doet JCI Amstelland  19 september Amstelveen aan. Het idee is te vergelijken met de nationale burendag, al moet je bij het verbindingsdiner wel rekening houden met het feit dat hier niet alleen je directe buren komen. De insteek is juist om ook eens iemand van een paar straten verderop of een compleet andere wijk te leren kennen.

Succes
Voor deze eerste editie van het evenement - in Alphen aan de Rijn is het al enige tijd een doorslaand succes - is gekozen voor de wijken Elsrijk, Oude Dorp en Patrimonium. Maar iedereen kan deelnemen. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende locaties. Zo kan het voorgerecht bij iemand thuis worden gegeten, het hoofdgerecht op een buitenlocatie en het toetje misschien wel in een openbare ruimte binnen.

Enthousiast
Op dit moment is JCI Amstelland druk doende en zijn er hoopgevende gespreken geweest met (enthousiaste) wijkcoaches, de gemeente en natuurlijk buurtbewoners. Ook wordt gekeken of er, in verband met de ouderen onder ons, speciale vervoersmiddelen nodig zijn. “Al met al verlopen de voorbereidingen positief en begint het langzaam maar zeker vorm te krijgen”, zegt David Zuilhof van JCI Amstelland.

Verbindingsdiner_Amstelveen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.