Samen eten en leuke contacten opdoen: het Verbindingsdiner

AMSTELVEEN - Zaterdag 19 september iets te doen? Dan is het misschien een idee om deze dag te reserveren in je agenda en eens te kijken of het voor jou een idee is om mee te doen met het JCI ‘verbindingsdiner’. Samen koken, eten en natafelen met mensen uit de buurt; bij jou thuis, bij iemand anders thuis of gewoon ergens op een vooraf afgesproken locatie.

JCI Nederland (Junior Chamber International) is de nationale tak van een internationaal opererende club jongeren die als missie heeft het intermenselijk contact uit te breiden. De netwerkorganisatie is voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI Amstelland richt zich op de regio Amstelveen, Ouderkerk, Uithoorn en Aalsmeer. De missie is ‘doet wat goeds voor de gemeenschap’

Samen eten
En samen - met buren, wijkgenoten en gelijkgestemden uit het dorp of stad - eten vormt daarvoor een uitstekende basis en zo ontstond het idee voor een zogeheten ‘verbindingsdiner’. Daarmee doet JCI Amstelland  19 september Amstelveen aan. Het idee is te vergelijken met de nationale burendag, al moet je bij het verbindingsdiner wel rekening houden met het feit dat hier niet alleen je directe buren komen. De insteek is juist om ook eens iemand van een paar straten verderop of een compleet andere wijk te leren kennen.

Succes
Voor deze eerste editie van het evenement - in Alphen aan de Rijn is het al enige tijd een doorslaand succes - is gekozen voor de wijken Elsrijk, Oude Dorp en Patrimonium. Maar iedereen kan deelnemen. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende locaties. Zo kan het voorgerecht bij iemand thuis worden gegeten, het hoofdgerecht op een buitenlocatie en het toetje misschien wel in een openbare ruimte binnen.

Enthousiast
Op dit moment is JCI Amstelland druk doende en zijn er hoopgevende gespreken geweest met (enthousiaste) wijkcoaches, de gemeente en natuurlijk buurtbewoners. Ook wordt gekeken of er, in verband met de ouderen onder ons, speciale vervoersmiddelen nodig zijn. “Al met al verlopen de voorbereidingen positief en begint het langzaam maar zeker vorm te krijgen”, zegt David Zuilhof van JCI Amstelland.

Verbindingsdiner_Amstelveen


Meer nieuws

112 vandaag 11:31

Man beledigt politie en rent weg, maar wordt buiten adem opgepakt in winkelcentrum

Amstelveen/Uithoorn - Een onopvallende eenheid van de Amstelveense politie heeft gisteren een man opgepakt in Uithoorn die de politie beledigingen had toegeroepen en zijn middelvingers had opgestoken. De man ontkwam  aanvankelijk te voet aan de politie, maar viel even later op doordat hij hevig hijgend naast een plas braaksel in een winkelcentrum werd gesignaleerd.

Politiek vandaag 10:46

Lijst Höcker: Politiek voor beginners

Amstelveen – Jacqueline Höcker, sinds 7 jaar politiek actief in de Amstelveense gemeenteraad en sinds  januari dit jaar zelfstandig raadslid onder de naam Lijst Höcker, is bezig met het vormen van fractie. Ze nodigt inwoners die willen beginnen om bij te dragen aan de lokale politiek en bij wie de Amstelveense samenleving op de eerste plek staat, graag uit voor een gesprek.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:52

Schouwburg Amstelveen ingezet als klaslokaal KKC

Amstelveen - Vwo-leerlingen van het Keizer Karel College (KKC)  kunnen deze week scheikundeles volgen in een van de zalen van Schouwburg Amstelveen, omdat dat door de coronamaatregelen op het KKC zelf niet mogelijk was.

Columns vandaag 08:00

Column burgemeester: Meer vrouwen in de politiek

Amstelveen - Op 24 maart heeft de Amstelveense gemeenteraad unaniem de motie Meer vrouwen in de politiek aangenomen. In Amstelveen wonen iets meer vrouwen (51%) dan mannen (49%), maar de Amstelveense gemeenteraad bestaat voor 31% uit vrouwen en voor 69% uit mannen. Dat moet anders vindt de raad. Daarom wil de raad een campagne starten om meer vrouwen te interesseren voor de lokale politiek. Te meer omdat er volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen zijn. Als burgemeester sta ik hier volledig achter. Net als in de landelijke politiek is het van belang dat onze lokale volksvertegenwoordiging een afspiegeling van de samenleving is. Maar ik trek het graag breder. Het gaat wat mij betreft niet alleen om meer vrouwen in de raad, maar om een bredere afspiegeling van de Amstelveense samenleving wat betreft sociale, economische of culturele achtergrond.

Algemeen gisteren 22:00

Amstelveen by night (81)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 81e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van één van de ‘vleermuispilaren’ die in recreatiegebied Poeloever staan.