Samen eten en leuke contacten opdoen: het Verbindingsdiner

AMSTELVEEN - Zaterdag 19 september iets te doen? Dan is het misschien een idee om deze dag te reserveren in je agenda en eens te kijken of het voor jou een idee is om mee te doen met het JCI ‘verbindingsdiner’. Samen koken, eten en natafelen met mensen uit de buurt; bij jou thuis, bij iemand anders thuis of gewoon ergens op een vooraf afgesproken locatie.

JCI Nederland (Junior Chamber International) is de nationale tak van een internationaal opererende club jongeren die als missie heeft het intermenselijk contact uit te breiden. De netwerkorganisatie is voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI Amstelland richt zich op de regio Amstelveen, Ouderkerk, Uithoorn en Aalsmeer. De missie is ‘doet wat goeds voor de gemeenschap’

Samen eten
En samen - met buren, wijkgenoten en gelijkgestemden uit het dorp of stad - eten vormt daarvoor een uitstekende basis en zo ontstond het idee voor een zogeheten ‘verbindingsdiner’. Daarmee doet JCI Amstelland  19 september Amstelveen aan. Het idee is te vergelijken met de nationale burendag, al moet je bij het verbindingsdiner wel rekening houden met het feit dat hier niet alleen je directe buren komen. De insteek is juist om ook eens iemand van een paar straten verderop of een compleet andere wijk te leren kennen.

Succes
Voor deze eerste editie van het evenement - in Alphen aan de Rijn is het al enige tijd een doorslaand succes - is gekozen voor de wijken Elsrijk, Oude Dorp en Patrimonium. Maar iedereen kan deelnemen. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende locaties. Zo kan het voorgerecht bij iemand thuis worden gegeten, het hoofdgerecht op een buitenlocatie en het toetje misschien wel in een openbare ruimte binnen.

Enthousiast
Op dit moment is JCI Amstelland druk doende en zijn er hoopgevende gespreken geweest met (enthousiaste) wijkcoaches, de gemeente en natuurlijk buurtbewoners. Ook wordt gekeken of er, in verband met de ouderen onder ons, speciale vervoersmiddelen nodig zijn. “Al met al verlopen de voorbereidingen positief en begint het langzaam maar zeker vorm te krijgen”, zegt David Zuilhof van JCI Amstelland.

Verbindingsdiner_Amstelveen


Meer nieuws

Horeca gisteren 17:58

'Terrasje pakken'; Amstelveen geniet

Amstelveen - De heropening van de Amstelveense horeca-terrassen is vanmiddag uitstekend verlopen: vrijwel iedereen hield zich keurig aan de regels en veel mensen genoten ervan om weer een terrasje te kunnen pakken.

Algemeen gisteren 08:24

Man dumpt afval naast container en scheldt BOA's de huid vol

Amstelveen - Een inwoner die op Eerste Pinksterdag werd getraceerd nadat hij afval naast een ondergrondse container had gezet, heeft handhavers de huid volgescholden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) overweegt vervolgstappen tegen de agressieve bewoner.

Amstelveen van voorheen 31 mei 2020 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen 31 mei 2020 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen 31 mei 2020 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.