Sandra van Engelen CDA-lijstduwer bij Tweede Kamerverkiezingen

AMSTELVEEN - Sandra van Engelen uit Amstelveen is namens het CDA gekozen tot regionaal lijstduwer bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Ze is voorgedragen door de regionale kieskring van Noord-Holland.

Van Engelen is een bekend gezicht binnen de partij, meldt het CDA. 'De bevlogen politica is sinds 2014 gemeenteraadslid in Amstelveen. Ze werd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen met voorkeurstemmen gekozen.' 

WopkeSandra.jpg

Bij het samenstellen van de staartlijst heeft het CDA gekeken naar een spreiding over de provincies, de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten, maar ook vooral naar politieke ervaring en bekendheid in de eigen omgeving.

Local Heroes

Provinciaal campagneleider Bram Beemster. 'We laten met onze local heroes zien dat we diepgeworteld zijn in onze samenleving. En ook dat het CDA overal aanwezig is en betekenisvol werk doet. De daaraan te verbinden gezichten spreken mensen aan en laten zien dat invloed op de landelijke politiek wel degelijk mogelijk is. Langs de haarvaten van onze campagne organisatie, naar de puntjes van onze maatschappelijke voelsprieten.’

‘Vereerd’

Van Engelen voelt zich vereerd om als lijstduwer de vele CDA-topkandidaten te mogen ondersteunen. ‘Natuurlijk lijsttrekker Wopke Hoekstra. Maar ook Pieter Omtzigt, het beste Tweede Kamerlid. Ook ga ik m’n best doen voor oud-fractievoorzitter Pieter Heerma, Tweede Kamerlid Joba van den Berg en de jonge Julius Terpstra uit Leiden. En niet te vergeten Chris van Dam, die zijn rol als voorzitter van de onderzoekscommissie over de toeslagenaffaire zo uitstekend heeft vervuld', aldus het CDA. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (41)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 41e dag dat de avondklok geldt, een foto uit de wijk Kronenburg.

Wonen gisteren 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.