Mariëlle en Stefan. [Beeld: Anko Stoffels]

Santos: de nieuwe smaakmaker bij BINK Fietsen

AMSTELVEEN - Fietsenliefhebbers opgelet: BINK Fietsen aan de Amsterdamseweg 162 heeft sinds kort een nieuwe, exclusieve smaakmaker in het assortiment: de gewilde custombuilt fietsen van Santos. 

De zeer kwalitatieve fietsen zijn tot op detailniveau naar wens samen te stellen en worden vervolgens met de hand gebouwd, met als resultaat een onbetwiste en robuuste droomfiets voor het leven.

Exclusief
BINK Fietsen ontwikkelde zich de afgelopen vier decennia tot een fietsenzaak waar kwaliteit in alle facetten op nummer 1 staat. Dat het exclusieve merk Santos aan de rijke collectie van BINK is toegevoegd is eigenlijk geen verrassing: het merk sluit naadloos aan op de passie voor fietsen die bij de familie Bink overal voelbaar is.

Krachtig
Eigenaren Stefan Bink en Marielle Felderhoff-Bink hebben een groot deel van de winkel ingericht om Santos in vol ornaat te presenteren: als fietsenliefhebber is het moeilijk om je enthousiasme te onderdrukken bij het zien van de diverse modellen die krachtig op de benedenverdieping staan uitgestald.

Detail
Santos is momenteel de trend onder ware fietsenliefhebbers; het relatief jonge merk is sterk in opmars in fietsend Nederland. Iedere Santos-fiets wordt met groot oog voor detail opgebouwd door één monteur en wordt met de hand gebouwd in Nederland (Nieuw-Vennep). De fietser kan al zijn persoonlijke wensen in zijn of haar fiets kwijt; en dat is ook het uitgangspunt van Santos: iedere fietser is uniek.

Travelmaster
Eén van de bijzondere kenmerken van Santos bikes is de ijzersterke aandrijfriem, die de traditionele ketting vervangt. De Rohloff versnellingsnaaf is niet weg te denken bij deze fietsen.
Santos is door de hoge duurzaamheid berucht onder avontuurlijke lange afstand en vakantiefietsers (de Santos Travelmaster is een waar begrip), maar Santos biedt ook het beste in het urban-, mountain-, beach,- lite-, tandem en e-bike-segment.

Van niets tot fiets
Stefan Bink: ‘De klant kan kiezen uit 29 keuren, 8 frames en 5 modellen. De samenstelling geschiedt op detailniveau en kan volledig worden gepersonaliseerd. Van kleuren, zadel, handgreep tot remmen: geen Santos Bike is het zelfde.’ De bouw van de fiets duurt circa een maand: ‘Je gaat van niets tot fiets in vier weken,’ zegt Stefan.

Voor het leven
Stefan stelt dat veel fietsers simpelweg behoefte hebben aan de beste kwaliteit. ‘Je kan als het ware zelf de prijs bepalen, je hebt een handgemaakte Santos vanaf 1700 euro, maar je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Je koopt met Santos een fiets voor het leven.’

Cortina
BINK Fietsen ziet Santos als een welkome aanvulling op het kwalitatieve assortiment, want BINK biedt natuurlijk veel meer: als enige Cortina Brandspot in Amstelveen, is het bijvoorbeeld ook de zaak waar je je Cortina koopt.

BINK Fietsen
Amsterdamseweg 162
Telefoon 020 647 25 69
info@binkfietsen.nl
www.binkfietsen.nl


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 14:20

De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam

Amstelveen/Amsterdam - Golfcentrum De Hoge Dijk kent maar liefst 27 holes, een golfclub met duizend leden, een vernieuwde driving range, een geweldige brasserie, drie terrassen, goede bereikbaarheid en volop parkeergelegenheid. Kortom, golfbaan De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam.

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Advertorial Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.