Saskia Weerstand geeft vlogles aan meiden uit Amstelveen

Saskia Weerstand geeft vlogles aan meiden uit Amstelveen Foto: Saskia Weerstand geeft vlogles aan meiden uit Amstelveen. [Interxion]

AMSTELVEEN – Het is morgen Girlsday voor meiden die geïnteresseerd zijn in techniek en ICT. In verband hiermee kunnen zo’n 25 leerlingen van het Amstelveen College onder leiding van Zapp Live presentatrice Saskia Weerstand een kijkje gaan nemen in het datacenter AMS8 bij Schiphol-Rijk.

Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven morgen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zo ook Interxion datacenters, IT Solution Provider Dell EMC. De leerlingen van het Amstelveen College kunnen daarom in het datacenter AMS8 bij Schiphol-Rijk deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd.

De meiden maken ook nog eens kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Daarnaast leren zij de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen.

Cloud

Het nieuwe datacenter AMS8 van Interxion vormt, samen met talloze andere datacenters, ‘de cloud’. In de cloud vindt feitelijk de verwerking plaats van de vele apps die de leerlingen dagelijks gebruiken op hun smartphones. Of het nu Instagram, Snapchat of Whatsapp is, de data van deze apps staan in de cloud. De leerlingen van het Amstelveen College krijgen uitleg over de techniek achter de cloud en een rondleiding door het zwaarbeveiligde datacenter.

Zapp Live presentatrice Saskia Weerstand is door Interxion en Dell EMC uitgenodigd om de leerlingen van het Amstelveen College bij te staan in een opdracht op deze middag: “Maak een vlog over Girlsday en het bezoek aan het datacenter”. Saskia geeft een leuke workshop vloggen met tips en tricks van bekende vloggers. Ook vertelt ze waar de data van bijvoorbeeld YouTuber Dylan Haegens staan opgeslagen en helpt ze met het opnemen van de vlogs.

Games

Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes van 10 tot 15 jaar mee bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. En de meisjes kunnen kennis maken met de veelheid aan mogelijkheden. In Leeuwarden gaan meisjes bijvoorbeeld zelf water reinigen, meisjes in Amsterdam zijn voor een dag theatertechnicus en in Wijchen zetten meisjes zelf een Formule 1-wagen in elkaar. Andere voorbeelden van Girlsday-activiteiten zijn games maken, laser snijden, vluchtsimulaties uitvoeren, badkamers installeren en procesoperator zijn.

In Nederland kiezen nog steeds veel minder meisjes dan jongens voor bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties