Schaatsvereniging De Poelster bereidt zich voor op natuurijs

Amstelveen – De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster bereidt zich voor op een strenge winter met veel natuurijs-pret.

'Hoewel de kans op natuurijs door de opwarming van de aarde steeds kleiner lijkt, is die nog lang geen nul. Eén keer een periode met vorst is voldoende. En dan moet je er wel klaar voor zijn voor De Poel, voor die tochten in Vinkeveen, Ter Aar en wellicht nog verder weg,' aldus de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster.

Winter voorspelling
Maar volgens de voorspellingen van wetenschappers zouden we deze winter de koudste winter kunnen krijgen in 100 jaar. Maar mochten we toch een zachte winter krijgen, is het gewoon heel erg leuk om te schaatsen op kunstijs.

Trainingen
Schaatsvereniging De Poelster traint vanaf zaterdag 12 oktober met verschillende trainingsgroepen op de Jaap Edenbaan. Zowel de jeugd, de mensen die serieus wedstrijden willen rijden kunnen aan hun trekken komen als de mensen die puur ter recreatie schaatsen. Onder leiding van ervaren trainers kunnen zowel wedstrijdschaatsers, recreanten en jeugdschaatsers leren schaatsen en/of hun techniek verbeteren en tegelijkertijd werken aan een betere conditie.

Informatie
Voor meer informatie: http://www.poelster.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws