Schaatsvereniging De Poelster bereidt zich voor op natuurijs

Amstelveen – De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster bereidt zich voor op een strenge winter met veel natuurijs-pret.

'Hoewel de kans op natuurijs door de opwarming van de aarde steeds kleiner lijkt, is die nog lang geen nul. Eén keer een periode met vorst is voldoende. En dan moet je er wel klaar voor zijn voor De Poel, voor die tochten in Vinkeveen, Ter Aar en wellicht nog verder weg,' aldus de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster.

Winter voorspelling
Maar volgens de voorspellingen van wetenschappers zouden we deze winter de koudste winter kunnen krijgen in 100 jaar. Maar mochten we toch een zachte winter krijgen, is het gewoon heel erg leuk om te schaatsen op kunstijs.

Trainingen
Schaatsvereniging De Poelster traint vanaf zaterdag 12 oktober met verschillende trainingsgroepen op de Jaap Edenbaan. Zowel de jeugd, de mensen die serieus wedstrijden willen rijden kunnen aan hun trekken komen als de mensen die puur ter recreatie schaatsen. Onder leiding van ervaren trainers kunnen zowel wedstrijdschaatsers, recreanten en jeugdschaatsers leren schaatsen en/of hun techniek verbeteren en tegelijkertijd werken aan een betere conditie.

Informatie
Voor meer informatie: http://www.poelster.nl


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.