Schaatsvereniging De Poelster bereidt zich voor op natuurijs

Amstelveen – De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster bereidt zich voor op een strenge winter met veel natuurijs-pret.

'Hoewel de kans op natuurijs door de opwarming van de aarde steeds kleiner lijkt, is die nog lang geen nul. Eén keer een periode met vorst is voldoende. En dan moet je er wel klaar voor zijn voor De Poel, voor die tochten in Vinkeveen, Ter Aar en wellicht nog verder weg,' aldus de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster.

Winter voorspelling
Maar volgens de voorspellingen van wetenschappers zouden we deze winter de koudste winter kunnen krijgen in 100 jaar. Maar mochten we toch een zachte winter krijgen, is het gewoon heel erg leuk om te schaatsen op kunstijs.

Trainingen
Schaatsvereniging De Poelster traint vanaf zaterdag 12 oktober met verschillende trainingsgroepen op de Jaap Edenbaan. Zowel de jeugd, de mensen die serieus wedstrijden willen rijden kunnen aan hun trekken komen als de mensen die puur ter recreatie schaatsen. Onder leiding van ervaren trainers kunnen zowel wedstrijdschaatsers, recreanten en jeugdschaatsers leren schaatsen en/of hun techniek verbeteren en tegelijkertijd werken aan een betere conditie.

Informatie
Voor meer informatie: http://www.poelster.nl


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.