Bas Nijhuis [Beeld: OA, Orhan Sahin (www.orhansahin.nl)]

Scheidsrechter Bas Nijhuis steelt de show bij Ondernemersvereniging Amstelveen

Amstelveen - Top-scheidsrechter Bas Nijhuis was gisterenavond te gast bij Ondernemersvereniging Amstelveen en heeft met zijn optreden in Hotel Ammonite een overweldigende indruk gemaakt op de OA-leden.    

Nijhuis gaf op buitengewoon humoristische wijze een inkijkje in wat hij allemaal meemaakt als internationaal top-arbiter en had daarmee de lachers op zijn hand.

Veronica Inside

Aan de hand van diverse voorbeelden gaf Nijhuis – doorspekt met humor en zelfspot - aan hoe hij bijvoorbeeld met de vele bedreigingen en verwensingen aan zijn adres (en de spreekkoren aan zijn moeder) omgaat, maar ook hoe hij de rol van de media ziet en die media graag opzoekt, waar anderen deze liever mijden. Nijhuis is geregeld te gast bij Veronica Inside – een programma waarvoor niet iedereen uit de voetbalwereld staat te trappelen om aan te schuiven. ‘Dat is juist de reden dat ik wel ga’, aldus Nijhuis.

Bakkerij

Zijn presentatie, die veel weg had van een cabaretvoorstelling, zat vol met anekdotes over buitenlandse reizen en ontmoetingen op het veld met topspelers (onder wie Christiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic), maar ook ging het over zijn leven buiten het fluiten. Zo is Nijhuis naast scheidsrechter ook ondernemer en heeft hij een bakkerij in Haaksbergen (Bi’j oons) en stond hij afgelopen seizoen samen met auteur Eddy van der Ley in volle theaters met de show ‘Niet zeiken, voetballen!’, vernoemd naar het gelijknamige - tot bestseller verklaarde - boek van het duo.

Laaiend enthousiast

‘Iedereen was laaiend enthousiast’, bevestigde OA-directeur Darshan van Egmond na afloop. Voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen, Alphons Böggemann sprak van één van de meest geslaagde avonden van de OA in de afgelopen tijd. Bovendien was een groot aantal leden op de bijeenkomst afgekomen. 'Dat zegt iets over de kwaliteit van de spreker,' aldus Böggemann.  Een van de aanwezigen concludeerde dat 'iedere voetballer en voetbalsupporter de presentatie van Nijhuis zou moeten zien alvorens ooit nog te oordelen over een scheidsrechter’.

De Rijdende Scheidsrechter

Dat Nijhuis een ras-entertainer is bleek een verrassing voor menig aanwezige ondernemer en voetballiefhebber. Nijhuis is recent ook op YouTube gestart met het programma ‘De Rijdende Scheidsrechter’ waarin hij opvallende momenten uit voetbalweekeinden doorneemt, uiteraard met speciale aandacht voor de rol van de arbiter(s).

Foto: Bas Nijhuis op bezoek bij Ondernemersvereniging Amstelveen in Hotel Ammonite {Beeld: Orhan Sahin, www.orhansahin.nl}


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.