©Tjalf Sparnaay, Jos' Vette Hamburger, 2021, particuliere collectie, c_o Pictoright Amsterdam

Schilderijen Tjalf Sparnaay in museum JAN écht om op te eten: proeftour i.s.m. horeca Oude Dorp

Amstelveen - In de laatste maand van de uiterst succesvolle tentoonstelling van 'Tjalf Sparnaay - The Bigger Picture' organiseert Museum JAN van 25 mei tot en met 15 juni een speciale Proefroute in samenwerking met de horeca in het Oude Dorp. 

De foodschilderijen van Sparnaay zijn zo hyperrealistisch dat je er van gaat watertanden. Museum JAN brengt die smaakvolle schilderijen tot leven door samen met de horeca in het Oude Dorp Sparnaay-specials op de menukaart te zetten: van 25 mei tot en met 15 juni zijn bij diverse horecazaken Sparnaay-specials te bestellen.

Proeverijen iedere zaterdag 14.00-16.00 uur
Bezoekers van Museum JAN kunnen bovendien elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur genieten van proeverijen in het museum. De proeverijen in Museum JAN zijn dus op zaterdag 25 mei, 1 juni, 8 juni en 15 juni en worden mede mogelijk gemaakt door Winekitchen at Sea, Gia Gelato, Royal San Kong, La Gare, Café Thijs, Kookstudio De Pantry en Café De Buren.

Menu

Het_Tjalf_Sparnaay_menu[1].jpg

Bij diverse horecagelegenheden (Winekitchen at Sea, Winekitchen at Home & Prenger, Gia Gelato, Royal San Kong, La Gare, Café Thijs, ANNA Amstelveen, Café De Buren, Kookstudio De Pantry, Café Het Wapen van Amstelveen, Gusto) staat in deze maand iets verrassends op het menu met exclusieve Sparnaay-kortingen: van gebak tot rijk belegde broodjes, van ambachtelijk ijs tot de verrukkelijke Tjalf Sparnaay burger.

Museum JAN
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
+31 (0)20 641 57 54
info@museumjan.nl
www.museumjan.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11:00–17.00 uur.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.