Davey Photography, Rob Franken

Schildpad op pad in Amstelveen

Amstelveen - Van een rivierkreeft kijken nog maar nauwelijks mensen op in Amstelveen, maar een flinke schildpad is een niet alledaags tafereel.

Fotograaf Rob Franken kwam bijgaand exemplaar vanmiddag tegen op het fietspad aan de Oranjebaan in Amstelveen. De schildpad was aan de wandel.

Voordat er ongelukken zouden gebeuren met fietsers en of brommers, wist hij het dier van het fietspad te manoeuvreren. Rob heeft geprobeerd de schildpad daarna opnieuw te traceren om het dier verder in veiligheid te brengen, maar de schildpad bleek inmiddels verdwenen.

Schildpadden weten soms jarenlang in de natuur te overleven, maar zijn niet geschikt voor het Nederlandse klimaat. Vaak zijn de dieren door mensen 'gedumpt' in de natuur,  omdat zij ervan af wilden als huisdier. 

Treft u een schildpad aan in de natuur dan is het verstandig de adviezen van de Stichting Schildpaddenopvang Nederland op te volgen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.