Scholieren uit Amstelveen versieren vlaggetjes voor Home-Start

Scholieren uit Amstelveen versieren vlaggetjes voor Home-Start Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen – Home-Start, dat gezinnen met problemen ondersteunt, bestaat 25 jaar in Nederland en tien jaar in Amstelveen. Het Amstelveense jubileum werd afgelopen woensdag in bijzijn van kinderburgemeester Jara Zurr gevierd.

In verband met het jubileum hebben vier Amstelveense scholen meegedaan met de recordpoging om de allerlangste feestslinger ter wereld te maken. Kinderen hebben hiervoor vlaggetjes versierd en gekleurd die in ‘de week van de opvoeding’ in oktober samen met andere vlaggetjes uit heel Nederland aan elkaar zullen worden geknoopt. Dan hoopt Home-Start ieder geval 25.000 vlaggetjes te hebben.

Versierd

De gemeente Amstelveen meldt in een persbericht dat kinderen van De Cirkel, De Horizon, Kindercampus King en Brede School de Omnibus samen bij elkaar 165 vlaggetjes hebben versierd. Dit geldt als de start van de actie. In Amsterdam Buitenveldert zijn kinderen van andere scholen ook al druk bezig geweest met het versieren van vlaggetjes.

Kinderburgemeester Jara heeft als jurylid samen met de coördinatoren Hester en Marina, kunstenaar Hoshyar Rasheed en vrijwilliger Leonie in totaal 275 vlaggetjes bekeken en de mooiste, origineelste en vrolijkste vlaggetjes geselecteerd. De kinderen die een prijswinnend vlaggetje hebben gemaakt, kregen uit handen van Jara een prijs uitgereikt.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties