Gemeente Amstelveen

Scholieren uit Amstelveen versieren vlaggetjes voor Home-Start

Amstelveen – Home-Start, dat gezinnen met problemen ondersteunt, bestaat 25 jaar in Nederland en tien jaar in Amstelveen. Het Amstelveense jubileum werd afgelopen woensdag in bijzijn van kinderburgemeester Jara Zurr gevierd.

In verband met het jubileum hebben vier Amstelveense scholen meegedaan met de recordpoging om de allerlangste feestslinger ter wereld te maken. Kinderen hebben hiervoor vlaggetjes versierd en gekleurd die in ‘de week van de opvoeding’ in oktober samen met andere vlaggetjes uit heel Nederland aan elkaar zullen worden geknoopt. Dan hoopt Home-Start ieder geval 25.000 vlaggetjes te hebben.

Versierd

De gemeente Amstelveen meldt in een persbericht dat kinderen van De Cirkel, De Horizon, Kindercampus King en Brede School de Omnibus samen bij elkaar 165 vlaggetjes hebben versierd. Dit geldt als de start van de actie. In Amsterdam Buitenveldert zijn kinderen van andere scholen ook al druk bezig geweest met het versieren van vlaggetjes.

Kinderburgemeester Jara heeft als jurylid samen met de coördinatoren Hester en Marina, kunstenaar Hoshyar Rasheed en vrijwilliger Leonie in totaal 275 vlaggetjes bekeken en de mooiste, origineelste en vrolijkste vlaggetjes geselecteerd. De kinderen die een prijswinnend vlaggetje hebben gemaakt, kregen uit handen van Jara een prijs uitgereikt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.