Gemeente Amstelveen

Schoonmaakklus van maanden: reiniging alle ondergrondse containers

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is deze week begonnen met het schoonmaken van alle dertienhonderd ondergrondse afvalcontainers in de gemeente.

De schoonmaakklus zal enkele maanden in beslag nemen en zal eind maart of april zijn afgerond.

Een schoonmaakbeurt van één container (waar nodig wordt ook de put waarin de container staat schoongemaakt) duurt grofweg circa 25 minuten. De gemeente verwacht dat per werkdag zo'n 20 à 25 containers kunnen worden gereinigd.

Tijdens het schoonmaken kunnen de containers tijdelijk niet gebruikt worden: bewoners zijn dan even aangewezen op andere containers in de buurt.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.