Dorijn Curvers

Schotse hooglanders geïrriteerd en onberekenbaar door toename bezoekers: gebied op slot

Amstelveen – Het Amsterdamse bos heeft de gebieden waar Schotse hooglanders grazen volledig afgesloten voor publiek. De dieren raakten geïrriteerd en onberekenbaar door de toename van bezoekers.

De bosorganisatie meldt dat met name drachtige Hooglanders  onrustig zijn geworden van bezoekers die door hun begrazingsgebied lopen.

‘Dit maakt hen snel geïrriteerd en onberekenbaar. Ter bescherming van bezoekers en dieren plaatst het Bos daarom hekken op de paden om het gebied heen. Probeer niet over de hekken heen te klimmen of ze opzij te schuiven.’


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.