Dorijn Curvers

Schotse hooglanders geïrriteerd en onberekenbaar door toename bezoekers: gebied op slot

Amstelveen – Het Amsterdamse bos heeft de gebieden waar Schotse hooglanders grazen volledig afgesloten voor publiek. De dieren raakten geïrriteerd en onberekenbaar door de toename van bezoekers.

De bosorganisatie meldt dat met name drachtige Hooglanders  onrustig zijn geworden van bezoekers die door hun begrazingsgebied lopen.

‘Dit maakt hen snel geïrriteerd en onberekenbaar. Ter bescherming van bezoekers en dieren plaatst het Bos daarom hekken op de paden om het gebied heen. Probeer niet over de hekken heen te klimmen of ze opzij te schuiven.’


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.