Schouw vanwege 'verkeersellende' door afsluiting Beneluxbaan richting Amsterdam

Amstelveen - De gemeente heeft maandagochtend een verkeersschouw gehouden in Amstelveen Noord vanwege de afsluiting van de Beneluxbaan richting Amsterdam. Die afsluiting zorgde vorige week voor een hoop verkeersellende.

Reden voor wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) om vanmorgen samen met handhaving zelf een kijkje te nemen. Hoewel de situatie lijkt verbeterd, mede omdat extra borden en verkeersregelaars zijn ingezet en meer automobilisten uit Amstelveen inmiddels op de hoogte zijn van de afsluiting, blijft het druk op de omleidingsroute.

afsluiting_beneluxbaan_16_mei (1).jpg
De afsluiting ter hoogte van Uilenstede

De afsluiting komt doordat gemeente Amsterdam de Buitenveldertselaan (het verlengde van de Beneluxbaan) vernieuwd. Hoewel het Amsterdamse werkzaamheden betreft, steekt gemeente Amstelveen de hand in eigen boezem. 'Dit had vooraf veel beter en breder gecommuniceerd moeten worden,' zegt Raat. 'We hebben direct een nieuwe inventarisatie laten maken van werkzaamheden in omliggende gemeenten om dit soort problemen in de toekomst voorkomen,' zegt Raat, die momenteel de verkeersportefeuille waarneemt.

afsluiting_beneluxbaan_amstelveen.jpg
Matrixbord ter hoogte van de Oranjebaan

Door de drukte op de omleidingsroute is Raat vooral bezorgd over de verkeersveiligheid bij scholen in het gebied, zoals de Roelof Venema-school en de Michiel de Ruyterschool. Bij beide scholen nam hij een kijkje en ook in Uilenstede ging de wethouder langs. 'Het gaat gelukkig al beter, maar we houden de situatie in de gaten,' zegt Raat.

De afsluiting van de Beneluxbaan richting Amsterdam duurt nog tot medio juni.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.