Roel Paul (via Schouwburg Amstelveen)

Schouwburg Amstelveen komt in actie voor Oekraïne

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen roept theatergangers die dit weekend voorstellingen in de schouwburg bezoeken op om een donatie te doen voor het Les Kurbas Academic Theater in Lviv en zo steun uit te spreken aan de bevolking van Oekraïne. De Schouwburg zal het gedoneerde bedrag verdubbelen.

De Schouwburg financiert de verdubbeling uit de opbrengsten van de voorstellingen die dit weekeinde in Schouwburg Amstelveen worden gegeven. Onder andere het 'Burt Bacharach Songbook'-concert van Trijntje Oosterhuis (vrijdag) en het 'The Sound of The Blues & Americana'-concert van Johan Derksen (zaterdag) staan dit weekeinde in de Amstelveense schouwburg op het programma.

Doneren

Bezoekers van de weekend-voorstellingen (vrijdag tm zondag) worden per e-mail benaderd om een donatie te doen, maar ook kan gedoneerd worden via de website van de Schouwburg (zie hier). De Schouwburg meldt dat doneren ook kan via giro 555 onder vermelding van actie H-artForUkraine.

De Schouwburg heeft ervoor gekozen om specifiek het theater in Lvivi te ondersteunen. Les Kurbas Academic Theater in Lviv vangt op grote schaal vluchtelingen op en helpt hen vervolgens de grens over. Het NOS Journaal (bekijk hier het item) besteedde recent aandacht aan de hulp die het theater biedt (NOS Journaal van 28 februari jl, item over het theater start op 7"15).

Diep geschokt

De theaters in Nederland zijn, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne en maken zich grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen komt de sector in het weekend van 4, 5 en 6 maart in actie om geld in te zamelen voor de inwoners van de Oekraïne. Ook Schouwburg Amstelveen doet dus aan de actie mee.


Meer nieuws

112 gisteren 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen gisteren 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen gisteren 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen 6 dec. 2022 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.