Roel Paul (via Schouwburg Amstelveen)

Schouwburg Amstelveen komt in actie voor Oekraïne

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen roept theatergangers die dit weekend voorstellingen in de schouwburg bezoeken op om een donatie te doen voor het Les Kurbas Academic Theater in Lviv en zo steun uit te spreken aan de bevolking van Oekraïne. De Schouwburg zal het gedoneerde bedrag verdubbelen.

De Schouwburg financiert de verdubbeling uit de opbrengsten van de voorstellingen die dit weekeinde in Schouwburg Amstelveen worden gegeven. Onder andere het 'Burt Bacharach Songbook'-concert van Trijntje Oosterhuis (vrijdag) en het 'The Sound of The Blues & Americana'-concert van Johan Derksen (zaterdag) staan dit weekeinde in de Amstelveense schouwburg op het programma.

Doneren

Bezoekers van de weekend-voorstellingen (vrijdag tm zondag) worden per e-mail benaderd om een donatie te doen, maar ook kan gedoneerd worden via de website van de Schouwburg (zie hier). De Schouwburg meldt dat doneren ook kan via giro 555 onder vermelding van actie H-artForUkraine.

De Schouwburg heeft ervoor gekozen om specifiek het theater in Lvivi te ondersteunen. Les Kurbas Academic Theater in Lviv vangt op grote schaal vluchtelingen op en helpt hen vervolgens de grens over. Het NOS Journaal (bekijk hier het item) besteedde recent aandacht aan de hulp die het theater biedt (NOS Journaal van 28 februari jl, item over het theater start op 7"15).

Diep geschokt

De theaters in Nederland zijn, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne en maken zich grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen komt de sector in het weekend van 4, 5 en 6 maart in actie om geld in te zamelen voor de inwoners van de Oekraïne. Ook Schouwburg Amstelveen doet dus aan de actie mee.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.