Roel Paul (via Schouwburg Amstelveen)

Schouwburg Amstelveen komt in actie voor Oekraïne

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen roept theatergangers die dit weekend voorstellingen in de schouwburg bezoeken op om een donatie te doen voor het Les Kurbas Academic Theater in Lviv en zo steun uit te spreken aan de bevolking van Oekraïne. De Schouwburg zal het gedoneerde bedrag verdubbelen.

De Schouwburg financiert de verdubbeling uit de opbrengsten van de voorstellingen die dit weekeinde in Schouwburg Amstelveen worden gegeven. Onder andere het 'Burt Bacharach Songbook'-concert van Trijntje Oosterhuis (vrijdag) en het 'The Sound of The Blues & Americana'-concert van Johan Derksen (zaterdag) staan dit weekeinde in de Amstelveense schouwburg op het programma.

Doneren

Bezoekers van de weekend-voorstellingen (vrijdag tm zondag) worden per e-mail benaderd om een donatie te doen, maar ook kan gedoneerd worden via de website van de Schouwburg (zie hier). De Schouwburg meldt dat doneren ook kan via giro 555 onder vermelding van actie H-artForUkraine.

De Schouwburg heeft ervoor gekozen om specifiek het theater in Lvivi te ondersteunen. Les Kurbas Academic Theater in Lviv vangt op grote schaal vluchtelingen op en helpt hen vervolgens de grens over. Het NOS Journaal (bekijk hier het item) besteedde recent aandacht aan de hulp die het theater biedt (NOS Journaal van 28 februari jl, item over het theater start op 7"15).

Diep geschokt

De theaters in Nederland zijn, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne en maken zich grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen komt de sector in het weekend van 4, 5 en 6 maart in actie om geld in te zamelen voor de inwoners van de Oekraïne. Ook Schouwburg Amstelveen doet dus aan de actie mee.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.