schouwburg_amstelveen

Schouwburg Amstelveen krijgt alsnog ontheffing op maximale groepsgrootte

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen heeft alsnog ontheffing gekregen van Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland om af te wijken van de maximale groepsgrootte van maximaal 30 personen. Daarmee kunnen alle geplande voorstellingen in de Amstelveense Schouwburg doorgaan.

De Schouwburg geeft aan enorm blij te zijn met de ontheffing. 'Alle voorstellingen en films gaan dus gewoon door! Natuurlijk met alle voorzorgsmaatregelen die wij al getroffen hadden', meldt de Schouwburg.

Opheldering

De ontheffing komt nadat wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) gisteren aangaf opheldering te willen over het ontheffingsbeleid, omdat in eerste instantie alleen tien Amsterdamse instellingen in deze Veiligheidsregio ontheffing op de groepsgrootte hadden gekregen van veiligheidsregiovoorzitter Femke Halsema (burgemeester van Amsterdam) en Amstelveen niet in het rijtje voorkwam. 

'Waarom De Meervaart in Amsterdam wel en niet de Schouwburg in Amstelveen?', vroeg Raat zich af. Dat bleek een prima vraag, want vandaag is de Amstelveense Schouwburg door Halsema geïnformeerd dat zij alsnog mogen afwijken van de groepsgrootte van max. 30 personen.

Dankbaar

Raat: 'Een enorme opluchting voor de Schouwburg. Het personeel was zeer dankbaar en enthousiast. Ze hebben veel energie en tijd gestoken om volledig aan de corona-maatregelen te voldoen, zodat ook met meer mensen een coronaproof bezoek gebracht kan worden aan een van de voorstellingen. Ik wil ook graag een compliment geven aan Femke Halsema en haar bedanken dat ze serieus naar de Amstelveense situatie heeft gekeken,' zegt Raat. Hij spreekt van enorm goed nieuws voor de Schouwburg.

Op Twitter laat Raat weten dat de ontheffing voor de Schouwburg mede is te danken aan de inzet van burgemeester Tjapko Poppens. Vooralsnog is de Schouwburg de enige instelling in Amstelveen die ontheffing krijgt. Gesprekken of andere Amstelveense instellingen ook ontheffing kunnen krijgen lopen nog.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 14 jan. 2021 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.