Claudia de Breij (Beeld: Set Vexy, via Schouwburg Amstelveen)

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Tot en met 25 juni geldt op veel voorstellingen 10% vroegboekkorting. Van komedies tot intrigerend toptoneel en detectives; op toneelgebied is er voor ieder wat wils.

BEKIJK HIER DE AGENDA 24-25

Theater & Musical

Het Nationale Theater is onder meer te zien met het veelgeprezen De Jaren. In Agatha Christie’s Murder on the Nile wordt het publiek meegenomen op een spannende Whodunit Cruise en De Verleiders (met o.a. Pierre Bokma) zijn terug van weggeweest.

Met musicalproducties als Malle Babbe – de Rob de Nijs musical, Josephine B. en Onze Jordaan is ook de agenda voor musicalliefhebbers snel gevuld. Het swingende Saturday Night Fever is maar liefst viermaal te zien. 

De Toneelmakerij en DOX presenteren Giselle, een van de beroemdste balletten ter wereld, in een actuele bewerking vol songs, beats en hiphop en na tien seizoenen op de buis is De Proefkeuken nu in het theater te beleven.

Cabaret

Op cabaretgebied valt er veel te lachen met publiekslievelingen als Veldhuis & Kemper, Roué Verveer, René van Meurs en Claudia de Breij. Voor een hilarische samenvatting van het jaar bezoek je de oudejaarsconference van Pieter Derks, Dolf Jansen óf Sjaak Bral.

Dans

Dansliefhebbers kunnen genieten van grote gezelschappen als Nederlands Dans Theater 2 en Scapino Ballet Rotterdam. De voorstelling Hiphop Circus belooft met hiphopdansers, acrobaten en jongleurs een overweldigend spektakel te worden.

Muziek

Muzikale hoogtepunten zijn het jubileumconcert van de NITS en The Cinemusic Experience met René Mioch. Tot slot vele tributes aan muziekiconen als Tina Turner, ABBA, Queen, Fleetwood Mac en meer.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.