Pixabay.com

Schrijverslokaal: van 'Rugzakverhalen' tot 'De avonturen van de kleine leeuw'

Amstelveen -  Het is een droom van velen: ooit een eigen boek schrijven. Die droom leeft ook bij diverse Amstelveners en er worden natuurlijk geregeld boeken gepubliceerd van Amstelveense auteurs. AmstelveenZ licht er enkele uit in de rubriek Schrijverslokaal.

Rugzakverhalen
Auteur: Kasper Koster
Uitgever: Boekscout (klik hier)
ISBN:  9789464036657

rugzakverhalen_kasper_koster.jpg

Met 'Rugzakverhalen' van Amstelvener Kasper Koster waant de lezer zich in de jungle van Ecuador, in Chinatown in San Francisco en de bruisende straten van Bangkok in de jaren ’80 en ’90. De reislustige lezer zal veel van de verhalen van Kasper herkennen, maar ook voor de lezer voor wie deze landen nog onbekend zijn zal het heerlijk zijn om te lezen. Een boek met hoogte- maar ook dieptepunten dat lekker wegleest en voorzien is van de nodige humor.

Op zoek naar jou
Auteur: Syl van Dun
Uitgever: Van Goor
ISBN: 9789000352944
opzoeknaarjou.jpg

Het geprezen boek ‘Op zoek naar jou’ werd geschreven door Syl van Duyn. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amstelveense inwoonster Nora Valk die als jong meisje in een Japans concentratiekamp zat. Het is een verhaal over moed en ontheemding, vriendschap, liefde en hoop. Alle basisscholen en bibliotheken in Amstelveen ontvingen het boek, een heruitgave, van de gemeente. Burgemeester Tjapko Poppens zei erover het boek een belangrijk document omdat de verhalen over de oorlog verteld moeten blijven worden aan jongere generaties.

Overal Horizon
Auteur: Femke Lobach
Uitgeverij Hollandia
ISBN: 9789064107238
boek_overal_horizon.jpg

Wat gebeurt er als je uit de waan van de dag stapt? Wat kom je allemaal tegen bij jezelf wanneer je zonder mobiel, internet, werk, vrienden en familie leeft?  ‘Overal Horizon’ van schrijfster Femke Lobach is meer dan een reisboek. Het is een persoonlijk verslag dat laat zien dat je leert in het leven door vallen en opstaan, door bij tegenslag keuzes durven te maken, terug te gaan naar je kern en niet bang te zijn om te durven leven naar je dromen. Het gaat over een leven dat honderdtachtig graden veranderd na een overlijden en ook weer nieuwe kansen geeft. Femke Lobach (1964) woont met haar vriend Gijs van Liebergen in Amstelveen. Haar jeugd heeft ze doorgebracht in Tilburg. Zij heeft twee zonen, Gijs (1992) en Tom (1993). Op 34-jarige leeftijd werd zij plots weduwe wat een ommekeer in haar leven betekende. Vanaf dat moment heeft ze zich gespecialiseerd als mentale trainer voor jeugd topsporters en  team performance coach in sport en bedrijfsleven.

Joodse ‘burgemeester’ in oorlogstijd
Auteur: Jaap Roos
Uitgeverij: Amphora Books
ISBN: 9789064461194

boek_joodse_bm.jpg

Amstelvener Jaap Roos schreef het boek ‘ Joodse burgemeester in oorlogstijd’: een uitzonderlijk verhaal over een man die het als ondergedoken Jood in de Tweede Wereldoorlog presteerde
'burgemeester’ te worden van Amerongen, een dorp op de Utrechtse Heuvelrug. De man is Abraham Roos, toen bekend als vertegenwoordiger Theodorus Marinus van Leur. Als 'burgemeester' had hij veel invloed in het dorp en tegelijkertijd onderhield hij nauwe banden met het lokale verzet. Dit boek is gestoeld op de papieren nalatenschap en de herinneringen van zowel Ab als Jaap Roos, de oudste zoon van Abraham Roos. Leonie Sinnema heeft Jaap Roos geholpen bij de totstandkoming van het boek.

De Kleine Leeuw
Auteur: Samantha Kroon
Uitgever: Samantha Kroon (klik hier)
ISBN: 9789464062922
jayden_kleine_leeuw.jpg
Samantha Kroon haalde met haar kinderboek De Kleine Leeuw, dat geïnspireerd is op het leven van haar gehandicapte zoontje, al diverse keren de media en de gemeente schonk het boek ook al aan  alle Amstelveense basisscholen. Het boek verhaalt over een kleine leeuw, die anders is dan de andere leeuwen. Hij wordt buitengesloten, voelt zich eenzaam, maar besluit niet op te geven. Hij gaat op zoek naar vriendjes en komt erachter dat niemand hetzelfde is, iedereen is uniek en dat maakt je juist bijzonder. Een verhaal over accepteren dat je anders mag zijn, want ik ben tenslotte anders, net als jij. De opbrengst van dit boek is bestemd voor de aanschaf van een rolstoelbus voor Jayden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.