Inter VIsual Studio
112

Schrik door nachtelijke explosie bij woning Uithoorn; getuigen gezocht

Uithoorn - Bij de voordeur van een woning aan de Europarei in Uithoorn is afgelopen nacht een explosief tot ontploffing gebracht.  De politie heeft de zaak uitgebreid in onderzoek en zoekt getuigen. 

Rond 2.45 uur afgelopen nacht werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal. Terwijl een gezin lag te slapen werd een explosief bij hun voordeur tot ontploffing gebracht. Dat leidde tot glasschade en veel rookontwikkeling.

De ingeschakelde politie zette uit voorzorg de omgeving rond de woning ruim af. Experts van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek bij het pand. Bij de explosie raakte niemand gewond. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op.

Begin maart was dezelfde woning ook al doelwit. De recherche onderzoekt de zaak en houdt er rekening mee dat de twee explosies mogelijk in verband staan met elkaar. 

Getuigen

Omwonenden met camerabeelden wordt gevraagd om zich te melden. Alle informatie die het onderzoek kan helpen, is welkom. Mensen die mogelijk meer weten van eventuele (criminele) conflicten of in de afgelopen periode verdachte situaties hebben gezien wordt verzocht zich te melden bij de politie.

Dat kan via 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Vertouwelijk melden kan ook bij  het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn erin gespecialiseerd om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen.

Explosies
Regio Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. De politie noemt dat zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. 'Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte - waar volop gewerkt en geleefd wordt - en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen.'

De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.