Schrik om moeder en zoontje in Amstelveense schimmelwoning: 'Direct herhuisvesten'

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) is dermate geschrokken van de staat van een huurwoning aan de Rembrandtweg waar een vrouw en haar zoontje al jaren in vocht en schimmel blijken te wonen, dat de gemeente direct een dringend verzoek heeft ingediend bij Eigen Haard voor herhuisvesting.  

Afgelopen vrijdag werd, op initiatief van burgerraadslid Gonnie van Rietschoten van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA), een bezoek gebracht aan de schimmelwoning en er kon maar 1 conclusie worden getrokken: 'Deze mevrouw woont samen met haar zoontje al jaren in een woning met vocht en schimmel, en moet per direct een andere woning krijgen’, meldt wethouder Ellermeijer in een persbericht nadat hij de schimmelwoning met eigen ogen aanschouwde.

Geen gezond leefklimaat

Bij het bezoek, waarbij naast wethouder Ellermeijer en burgerraadslid Van Rietschoten ook de Bewonersraad Amstelveen aanwezig was, werd al snel vastgesteld dat als gevolg van vocht en schimmel al jaren geen gezond leefklimaat heerst in de woning. Van Rietschoten zegt geschrokken te zijn van wat werd aangetroffen. De hele woning bleek namelijk onder de schimmel en vocht te zitten en als het hard regent komt het water er naar binnen.

Sneller oppakken: dit kan niet

Wethouder Ellermeijer stelt dat dat dit soort zaken met meer urgentie moeten worden opgepakt. 'De problemen in deze woning spelen al jaren en worden maar niet opgelost. Je kunt mensen niet in de schimmel laten zitten. Deze bewoonster moet per direct worden geherhuisvest en deze woning moet grondig worden gerenoveerd.'

Reparaties

De gemeente meldt dat er de afgelopen jaren wel reparaties aan de woning zijn uitgevoerd, maar dat deze geen oplossing hebben gebracht. Die reparaties zijn volgens bestuursvoorzitter Bert Halm van Eigen Haard vaak uitgevoerd, zo stelt hij in het bericht van de gemeente: 'Er zijn al jaren problemen. We hebben vaak reparaties uitgevoerd. Helaas zijn de problemen steeds teruggekomen. We gaan nu ingrijpender te werk om de situatie op te lossen. Gezien de situatie maken we afspraken met de huurder of ze tijdelijk of definitief naar een andere woning wil verhuizen', aldus Halm.

Amstelveen, Eigen Haard en de Bewonersraad hebben in prestatiefaspraken vastgelegd dat er beter moet worden opgetreden tegen schimmel en vocht in Amstelveense huurwoningen.

De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen zette zich met succes in voor de bewoonster, nadat zij een hulpvraag bij de partij deed. Hoewel AVA verheugd is dat Eigen Haard nu daadwerkelijk aan een échte oplossing gaat werken, vraagt de partij zich ook af of er nog meer schrijnende gevallen in Amstelveen zijn. Actief voor Amstelveen geeft aan er bovenop te blijven zitten.

Meer nieuws

112 vandaag 07:40

Politie maakt einde aan vernuftig uitlaatorkest in Aalsmeer

Aalsmeer - De politie heeft afgelopen week een einde gemaakt aan een ongevraagd uitlaatorkest van een automobilist, die met een vernuftig trucje de uitlaatdemper van zijn auto uit kon schakelen om extra veel herrie te maken.

Advertorial Zakelijk gisteren 15:58

A&H Finance: compleet en onafhankelijk hypotheekadvies

Amstelveen - Hypotheekadvieskantoor A&H Finance geeft al vijftien jaar financieel advies vanuit Amsterdam, Diemen en sinds kort vanaf de nieuwe locatie aan de Amsterdamseweg 71 in Amstelveen. Koop je voor het eerst een huis, je volgende huis, wil je stevig gaan verbouwen of krijg je nog dit jaar een schenking: iedereen kan voor financieel hypotheekadvies terecht bij één van de vijftien adviseurs van A&H Finance.