VLN Nieuws, Sam de Joode

Schrik zit er in na tribune-incident: nog geen duidelijkheid over oorzaak

Amstelveen - Het gemeentebestuur in Amstelveen heeft geschrokken gereageerd op het bezwijken van een kleine  tribune bij honk- en softbalvereniging DVH in Amstelveen vanmorgen, waarbij diverse leerlingen gewond raakten. Momenteel bestaat nog geen duidelijkheid over de oorzaak van het ongeval.

De kleine tribune opgebouwd uit een stalen constructie met houten planken, die stond opgesteld bij een honk/softbalveld op het DVH-terrein, stortte vanmorgen even voor 9 uur ineen. KKC-leerlingen, die op de tribune zaten in afwachting van een sportles, kwamen hard op de grond terecht toen het bouwwerk plotseling als een kaartenhuis in elkaar zakte.

Niemand ernstig gewond

Twee leerlingen moesten met rug- en beenletsel naar het ziekenhuis worden overgebracht, vier kinderen raakten lichtgewond. Andere leerlingen toonden zich geschrokken van de gebeurtenis. Hulpverleners wisten vakkundig hulp te bieden. Een van de leerlingen moest in stabilisatiehouding naar het ziekenhuis worden overgebracht, omdat er vrees was voor ernstig (rug-)letsel. Een eerder bericht op deze website dat een leerling een rugwervel had gebroken en hoofdletsel had opgelopen blijkt niet correct.

Voorkomen in de toekomst

De gemeente stond na het ongeval al snel in contact met zowel de vereniging (DVH) als de school (Keizer Karel College). Onder andere de burgemeesters heeft diverse betrokkenen gesproken, net als de wethouder. Herbert Raat (wethouder Sport) noemt het heel naar voor de betrokken kinderen en  ouders. ‘We wensen hen in eerste instantie veel sterkte,' zegt hij. De wethouder laat weten dat er alles aan gedaan zal worden om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen

Het is momenteel nog niet duidelijk waardoor de tribune het kon begeven; de gemeente is eerst in afwachting van meer duidelijkheid.  Zodra meer bekend is over de oorzaak van het ongeval zal de gemeente de gemeenteraad en inwoners infomeren. Het is ook nog niet duidelijk of er soortgelijke tribunes bij Amstelveense sportverenigingen zijn die een gevaar vormen, maar ook daar zal naar gekeken worden.

Tribunes afgesloten

Woensdagmiddag, een dag na het ongeval, brachten vertegenwoordigers van onder andere het gemeentebestuur en AmstelveenSport een bezoek aan de DVH. Andere tribunes op het terrein zijn uit voorzorg afgesloten en ondergaan een nadere inspectie. Het is nog niet duidelijk waardoor de tribune in kon klappen. Het is ook nog onduidelijk hoeveel leerlingen exact op de tribune zaten. De tribunes worden in principe jaarlijks nagekeken door de vereniging en ook vindt er regelmatig onderhoud plaats.

bezoek_dvh_tribune_amstelveen.jpg

Er wordt in ieder geval een inventarisatie van tribunes bij andere sportverengingen in Amstelveen gemaakt om soortgelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

Algemeen 27 sep. 2023 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.