Serie nieuwe kunstwerken verschenen in Amstelveen

Serie nieuwe kunstwerken verschenen in Amstelveen

Amstelveen - In het Amstelveense straatbeeld zijn vandaag diverse nieuwe kunstwerken van kunstenaar Klaas Gubbels verschenen. 

De opvallende werken staan langs de Bovenkerkerkade (parallel aan de Ouderkerkerlaan) en in het Oude Dorp.

De werken zijn neergezet in het kader van de sculptuurbiënale ARTZUID, die dit jaar naast in Amsterdam Zuid ook in Amstelveen doorloopt en duurt van medio mei tot en met medio september 2019. 

De werken van Gubbels staan op een verbindende looproute tussen het Cobra Museum in het Stadshart en het Museum Jan van der Togt in het Oude Dorp (via de Keizer Karelweg, de Ouderkerkelaan richting het Oude Dorp) tijdens de duur van ARTZUID. Onder het viaduct van de Keizer Karelweg zullen straks foto's van fotograaf Ed van der Elsken te zien zijn.

De opening van ARTZUID heeft op 17 mei in Amsterdam plaats en op 19 mei in Amstelveen. Klik hier voor meer informatie over ARTZUID.

Gubbels is geen onbekende in Amstelveen. Eerder waren al twee koffiekannen van Gubbels te bewonderen: die hebben enige tijd op het Stadsplein gestaan en later in de berm van de Beneluxbaan-Zuid. Ook een beeldwerk in de vijver van kantoorgebouw Zwitserleven is van de hand van Gubbels.

Vanmorgen werden de kunstwerken neergezet, onder andere in het Oude Dorp zoals op deze foto te zien is.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties