Serious Request definitief niet naar Amstelveen

AMSTELVEEN - Teleurgesteld over de hoge kosten voor de aanvraag om met Serious Request mee te kunnen doen, hebben initiatiefneemsters Esther Veenboer (raadslid PvdA) en Anne-Mieke van der Vet (raadslid D66) inmiddels definitief afgezien van de Amstelveense kandidaatsstelling voor het 3FM-evenement.


Gisteren bracht het college naar buiten gebracht dat de totale kosten worden begroot op 500.000 euro. Hiermee is volgens de initiatiefnemers vast komen te staan dat alleen al het kandideren voor een Amstelveense editie van Serious Request flink in de papieren loopt. Hiermee weet de gemeente nog niet of Amstelveen ook daadwerkelijk zal worden uitgekozen.


Mooi plaatje
Esther Veenboer, PvdA: 'Het Glazen Huis op het Stadsplein met al die Amstelveners die zich inzetten voor het goede doel, zou een bijzonder mooi plaatje zijn geweest. Amstelveen had zich kunnen profileren voordat de A9 op de schop gaat en de sneltram omgebouwd wordt.'


Anne-Mieke van der Vet, D66: 'Voor het Stadshart en de (horeca)ondernemers is het bijzonder jammer. Juist voor hen zou het Glazen Huis een grote spin off kunnen hebben. Het Platform Stadshart was al enthousiast.'


Serious Kerst
Beide raadsleden voelen er veel voor om het initiatief van ‘Serious Kerst’ van afgelopen december naar het Stadshart te halen. Hiermee blijven de investering volgens beide raadsleden laag en gaat de opbrengst geheel naar het goede doel. Op het Stadshart kunnen meer mensen bereikt worden. 'Want we zullen ons met veel enthousiasme in blijven zetten voor Serious Request!'eindigen Veenboer en van der Vet.


Op de foto
Serious Request komt niet naar het Stadsplein in het Stadshart van Amstelveen.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.