Johan en Constantijn in de showroom
Advertorial Zakelijk

Shift Up: voor de BMW of MINI van je dromen

Amstelveen - Voor fans van de gerenommeerde automerken BMW en MINI is het Amstelveense autobedrijf Shift Up vermoedelijk geen geheim meer. Maar voor het grote publiek is deze snel groeiende occasiondealer, sinds 2020 gevestigd op bedrijventerrein Amstelveen Zuid nabij de N201, wellicht nog een welkome verrassing. Handelend in overwegend rijk uitgeruste BMW’s en MINI’s, maakt Shift Up razendsnel naam als een geliefd en betrouwbaar adres voor een topoccasion.

Scherpe tarieven, een zeer hoog service­niveau, goede garantievoorwaarden, heldere afspraken en altijd een actueel en ruim aanbod. Het zijn wellicht typische clichés voor de autobranche, maar Shift Up maakt ze allemaal waar.

Jong en rijk uitgerust

‘We doen het net even anders dan de meeste dealers,’ zegt Constantijn, die sa­men met zijn zakelijke compagnon Johan midden in de coronaperiode van start ging met Shift Up. Al snel bleek de formule een schot in de roos, want de behoefte aan goede, betrouwbare en luxe occasions van beide topmerken is enorm. ‘We bieden rijk uitgeruste, jonge en goed onderhouden occasions met niet al te hoge kilometerstanden tot circa 6 jaar oud,’ zegt Constantijn, die al zijn hele leven verknocht is aan BMW en MINI.

All-in prijzen

De BMW’s en MINI’s worden aange­kocht in Nederland en andere Europese landen. ‘We zijn zeker niet de duurste, maar leveren wel de beste service in ons segment,’ zegt Constantijn. Shift Up biedt veel voordelen en extra’s. De auto’s verkeren optisch in zeer nette staat, zijn goed onderhouden en worden aan­geboden tegen all­ in prijzen. Klanten hoeven zich de eerste zes maanden (of 7.500 kilometer) geen zorgen te maken over onderhoudswerkzaam­heden, die worden namelijk nadat Shift Up de auto’s inkoopt direct uitgevoerd. Alle auto’s worden daarnaast afgeleverd met een nieuwe APK, een uitgebreide poetsbehandeling en noemenswaardige gebruikssporen worden verwijderd, zoals beschadigingen aan velgen. Ten slotte worden alle auto’s standaard geleverd met 6 maanden garantie en vallen sommigen zelfs nog in de fabrieksgarantie. ‘Bij ons betalen klanten niet extra voor een afleverpakket of iets dergelijks, het is allemaal standaard in onze prijs inbegrepen. Dat is wel zo transparant,’ zegt Constantijn.

Snoepwinkel

In de keurig verzorgde showroom aan de Keurmeesterstraat 18 (bij voorkeur op afspraak te bezoeken) blinken de bolides je tegemoet: stuk voor stuk occasions waar je het liefst zo mee wilt wegrijden. En dat kan ook, want onderhuids zijn de occasions­ door de bekende onderhoudshistorie en een uitgebreide technische inspectie ­dik in orde. Constantijn zegt dat zijn showroom en website ook wel vergeleken worden met een snoepwinkel voor BMW enMINI ­liefhebbers. ‘We kiezen het liefst voor auto’s met een complete uitrusting. Die zien er niet alleen mooi uit, maar spreken ook een grote doelgroep aan. Een auto met een complete optielijst is voor klanten vaak belangrijker dan een hele dikke motor,’ zegt Constantijn, die al zijn hele leven in de automotive branche actief is.

shiftup2.jpeg

Doorschakelen

Hij bedacht de naam Shift Up tijdens een rondje hardlopen, toen hij nog in loondienst bij auto­advertentieplatform AutoTrack werkte. ‘Ik had een flink stuk gelopen, maar moest nog even door om mijn doel te behalen en dacht bij mijzelf, ik moet nu echt even op schakelen. Ineens dacht ik aan de naam Shift Up en besefte me dat deze mooi past bij een automotive bedrijf dat continu door blijft ontwikkelen.’ En al sinds de start schakelt Constantijn samen met Johan letterlijk door. Shift Up groeit als kool: het naast­gelegen bedrijfspand op het bedrijven­terrein is inmiddels ook al toegevoegd en eigenlijk hebben ze alweer behoefte aan meer ruimte, want steeds meer klanten weten Shift Up te vinden.

Op bestelling: zoekopdracht

Naast de gevarieerde en snel wisselende voorraad (ze gaan als warme broodjes) levert Shift Up ook de BMW en MINI­ occasions op bestelling. ‘Als een klant zijn wensen kenbaar maakt, gaan wij in ons netwerk en al onze databases op zoek. Vaak vinden we precies de auto die een klant voor ogen heeft. Deze auto leveren wij vervolgens met dezelfde kwaliteitsstandaard als onze voorraad auto's zorgeloos af.’ En is een voorraad­auto nèt niet naar wens, dan bekijkt Shift Up of het mogelijk is gewenste aanpassin­gen te doen, waarvoor ze samenwerken met lokale automotive partners.

Goed gevoel

Johan is vooral de man achter de schermen en verzorgt in hoofdzaak de logistieke operatie die achter Shift Up schuil gaat. Samen met twee chauf­feurs zorgt hij ervoor dat alle auto’s na binnenkomst bij verschillende vaste gerenommeerde partners worden ge­bracht voor onderhouds- ­en cosmetische werkzaamheden. Constantijn neemt de verkoop en marketing voor zijn rekening. Beiden zijn bijzonder prettig in de om­gang en hebben bovenal hart voor de klant. Enige vorm van arrogantie is bij beiden gelukkig ver te zoeken. Ze gaan ver voor hun klanten en zetten net die extra stappen, waardoor je bij Shift Up al snel een erg goed gevoel krijgt. Bij veel recensies van klanten (die uit het hele land komen) regent het dan ook negens en tienen.

Altijd bereikbaar

Shift Up is van maandag tot en met zaterdag fysiek op afspraak geopend en zeven dagen in de week bereik­baar voor advies op maat, ook buiten kantoor­/showroomtijden. Wil je advies over de aanschaf van een BMW of MINI? Plan dan gerust een vrijblijvende afspraak in. Als je bij Shift Up de auto van je dromen vindt – waarschuwing: die kans is groot – en serieus bent geïn­teresseerd in een auto, dan komt Shift Up de auto eventueel naar je huis of kantoor brengen voor een proefritje. Ook de aflevering gebeurt veelal bij de klant aan huis. Op de overzichtelijke website www.shiftup.nl (de online snoepwinkel) is de actuele voorraad te zien. Wil je een ander model? Shift Up gaat met liefde voor je op zoek naar de BMW of MINI van je dromen!

Shift Up BMW & MINI Occasions
Keurmeesterstraat 18
1187 ZX Amstelveen
Tel. +312021014
info@shiftup.nl
www.shiftup.nl

Deze advertorial verscheen eerder in de september editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 81.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.