Shoppen bij bezweken kledingcontainer

Shoppen bij bezweken kledingcontainer

Amstelveen - Een bezweken kledingcontainer bij winkelcentrum Kostverlorenhof zorgt ervoor dat er al een tijd kleding op straat komt te liggen.

AmstelveenZ.nl meldde vanmorgen dat het onbekend was waardoor de kledingcontainer is bezweken, maar daarop kwamen via social media reacties dat de container al langer kapot is en dat er zelfs mensen gratis komen shoppen. 'Die deur staat al weken open en mensen trekken de zakken er gewoon uit om zelf dingen er uit te halen, die kleding ligt al weken op straat', zo wordt gemeld via Facebook.

Ook roepen mensen de gemeente de kledingcontainers vaker te legen. In Amstelveen wordt jaarlijks liefst 300.000 kilo textiel ingeleverd, enerzijds via twintig ondergrondse kledingcontainers van Sympany en anderzijds via de Kledingbank Amstelland.

De opbrengst uit de verkoop gaat naar goede doelen, of het textiel wordt hergebruikt. Per Amstelvener wordt ongeveer 3,5 kilo textiel ingeleverd op jaarbasis. Kleding en textiel kan, behalve in de containers (klik hier om te zien waar ze staan),  ook worden ingeleverd bij de Kledingbank Amstelland aan Galjoen 4. Klik hier voor meer informatie en openingstijden.

Foto: Anko Stoffels

[update: 12.15u]


Reacties