Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

December zou voor iedereen een feestmaand moeten zijn. Helaas is dat voor veel mensen, met name alleenstaande 50-plussers, niet het geval. Uit ervaring binnen haar eigen community Klup, organisator van de snertdag, is duidelijk dat er veel leden opzien tegen feestdagen en de decembermaand. Daarnaast geeft bijna de helft van de volwassenen Nederlanders aan aan zich eenzaam te voelen, zeker ook tijdens de feestdag.

Feestdag

'Door het hele land maken wij met elkaar van een snertdag een feestdag waarbij snert het verbindende middel is. We verwachten ruim tweeduizend deelnemers op meer dan 100 locaties. Het bijzondere hiervan is dat al deze ‘snert-activiteiten’ door leden zelf zijn georganiseerd. Van wandelingen met snert, spelletjes met snert tot een ware karaoke met snert. Lust je geen snert? Geen probleem, het draait om de gezelligheid,'aldus Michiel van den Berg, mede-oprichter van Klup.

Startschot TV Chef Julius Jaspers

Het doel van de Nationale Snertdag is om zo veel mogelijk 50-plussers in Nederland te verbinden door middel van snert. TV Chef Julius Jaspers omarmt dit maatschappelijke initiatief. Hij gaf vorige week in café ‘t Heemelrijck in Amsterdam het startschot voor de 6e editie. Hij kookte oer-Hollandse snert voor 25 leden van Klup en wil de deelnemers inspireren zelf snert te maken.

De Nationale Snertdag is bedacht en georganiseerd door sociaal platform Klup. Meer informatie over de Nationale Snertdag en aanmelden vind je op www.kluppen.nl/nationale-snertdag en in de Klup-app.

Over organisator Klup
Klup is opgericht door Michelle Wolters en Michiel van den Berg, in 2016 twee twintigers en studievrienden. Het idee van Klup is ontstaan toen de vader van Michelle er alleen voor kwam te staan en hij een aantal jaren geleden verhuisde van Brabant naar Amsterdam. Maar hoe vind je die Brabantse gezelligheid ook in Amsterdam en hoe bouw je een nieuw netwerk op? Ook Michiel zag bij zijn ouders dat het lastig was na een scheiding. Na enig onderzoek kwamen zij erachter dat hier geen eigentijdse en vooral leuke ‘online’ manier voor was. Online ontmoeten en offline afspreken, dat is wat je met Klup doet! Inmiddels ontmoeten duizenden leden (kluppers) elkaar dagelijks via de Klup-app.
Meer info https://kluppen.nl/over-ons/

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.